Posvojitev najstniških otrok – težava ali blagoslov? 

Tawanna Brown je 19-letno dekle, ki želi s svetom deliti, kako je preživeti del najstništva v rejništvu. S svojo zgodbo želi tudi drugim najstnikom dati upanje za svetlo prihodnost in spodbuditi starše, naj razmislijo o posvojitvi starejših otrok, ki prav tako potrebujejo toplo zavetje.

“Odraščati v rejništvu je zelo težko. Veliko je neznank, ne veš, kje bo tvoja naslednja namestitev in ali boš ločen od svojih sorojencev,” je dejala.

POSVOJILA JIH JE NJIHOVA BABICA

Tawanno so skupaj s štirimi sorojenci odpeljali od staršev pri 12-ih letih. Čez 3 leta pa je vse otroke posvojila njihova babica.

“Da nas ne bi ločili, je babica sprejela vseh 5 otrok in zato jo imam neizmerno rada. Vedeli smo, da smo na varnem,” je dejala.

Ko so pred posvojitvijo še živeli v rejništvu, se je bilo zaradi različnih srečanj in terapij zelo težko posvetiti šoli. Zdaj Tawanna že obiskuje fakulteto in ima veliko več časa za uresničitev svojih želja ter obiskovanje obšolskih dejavnosti.

“Jaz in moji sorojenci lahko sedaj uresničujemo svoje cilje in želje. Posvojitev je bila pravi blagoslov”, je povedala.

Zelo jo pomirja dejstvo, da ne glede na to, kaj se bo zgodilo, ima pravi dom za zmeraj. »To ne pomeni, da je vse popolno, imam pa podporni sistem in družino, ki bo skupaj preživljala dobre, slabe in običajne trenutke,« je dodala. »Prav tako vem, da doma lahko najdem nekoga, ki se mu lahko razjočem, ga objamem ali se z njim dobro nasmejim. To imam in ni se mi treba spraševati, kje bom to dobila.«

Kamilah Bunn, izvršna direktorica Nacionalnega združenja za posvojitve, je povedala, da se ljudje ne bi smeli bati posvojiti otroke iz rejništva. Mit, ki ga pogosto slišimo, je: “Ali si najstniki res želijo biti posvojeni? In ta odgovor je odločno pritrdilen.”

Za konec je Tawanna povedala: “Na svetu so ljudje, ki v tebi vidijo potencial in veličino. Ste več kot vaše travme. Imate sposobnost, da ustvarite svojo prihodnost, polno namena in potenciala.”

Neža Pančur

Vir: https://www.liveaction.org/news/teen-adopted-foster-care-calls-blessing/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja