Kdo smo

NAŠE POSLANSTVO

Zavod ŽIV!M, ki deluje od leta 2011, je zaseben zavod, ki pomaga družinam v stiski, ženskam v krizni nosečnosti, ženskam, ki se soočajo z nenačrtovano nosečnostjo in staršem, ki trpijo zaradi izgube otroka

Z našim delom želimo širiti dobro voljo, optimizem in hvaležnost ter dvigniti zavest, da je vsak izmed nas odgovoren, da v okolje, kjer živi, prinaša upanje in veselje ter da s svojim življenjem aktivno gradi kulturo življenja.

Ekipa Zavoda ŽIV!M, ki jo sestavlja več kot 25 mladih in zagnanih članov, deluje na treh področjih:

1. OSVEŠČANJE,

saj želimo razširiti sporočilo o lepoti življenja in zato:

 • pišemo knjige (Novo upanje po splavu, Sprejeti vsakega otroka, Vito in njegova mama nista sama),
 • pripravljamo razstave (Ti, ki si življenje samo),
 • organiziramo koncerte (Glas življenja, koncert ob Svetovnem tednu otroka),
 • pišemo članke in snemamo video posnetke,
 • organiziramo okrogle mize (o naravnem načrtovanju družine, ugovoru vesti, pomoči nosečnicam v stiski, posvojitvi, žalovanju …),
 • izvajamo predavanje in delavnice o samospoštovanju, lepoti ženskosti in moškosti, o nosečnosti, čustveni in telesni pripravi na porod, materinstvu, spolnosti, partnerstvu, itd.
2. SPREMLJANJE MED NOSEČNOSTJO,

saj želimo biti blizu vsem družinam, še posebej tistim, ki zaradi pritiskov in vsakdanjega stresa razmišljajo o splavu in potrebujejo pogovor, spremstvo, sprostitev, da bi lahko v tišini srca v miru sprejele odločitev. Zato nudimo:

3. SPREMLJANJE PO NOSEČNOSTI

za vse, ki so ob rojstvu otroka v stiski in potrebujejo pomoč na različnih področjih (osebnostnem, finančnem, partnerskem, …), ter za vse tiste, ki so ranjeni zaradi smrti otroka v kateremkoli obdobju nosečnosti. Omogočamo jim:

 • terapije, strokovne pogovore,
 • vikend odmike za starše/mame po spontanem splavu/smrti otroka,
 • spominske maše za ozdravitev po izgubi otroka v nosečnosti ali kmalu po njej,
 • vključitev v program PreŽIV!M: nudimo pomoč družinam, ki so se kljub težki situaciji v nosečnosti pogumno odločile za ohranitev življenja otroka. Spremljamo jih v nosečnosti ter po porodu, ko potrebujejo pomoč na različnih področjih (osebnostnem, finančnem, partnerskem …).

Kot zasebni zavod nismo financirani s strani države ali drugih institucij in se preživljamo s prostovoljnimi darovi. V Zavodu ŽIV!M bomo veseli vaše donacije, s katero boste tudi vi lahko ponudili roko materam in očetom v stiski, ženam in možem, ki trpijo ter nemočnim otrokom, ki nas potrebujejo.  Prav VSAK dar šteje!! Kliknite https://www.zavod-zivim.si/sodeluj/doniraj/


Spoznaj nas

Darja Pečnik
direktorica

Ženska, žena, mama 6 otrok in učiteljica po izobrazbi. Po smrti sina Mateja leta 2014 je začutila, da bi rada konkretno pomagala najmanjšim in najšibkejšim v naši družbi, t.j. nerojenim otrokom, katerih življenje je danes (pre)pogosto ogroženo. Najprej je v zavodu pomagala kot prostovoljka, leta 2018 pa je postala direktorica. Deluje na področju pomoči staršem po spontanem splavu, kot predstavnica za stike z javnostjo, z možem Francijem pa predava teologijo telesa.


Katarina Nzobandora
ustanoviteljica

 • vodja programov za osebe z izkušnjo umetnega splava
 • predavateljica
 • predstavnica Zavoda ŽIV!M za stike z javnostmi
 • katarina@zavod-zivim.si
 • 069 621 009

Žena in mama štirih otrok – treh živih in enega mrtvorojenega, po izobrazbi učiteljica, se je leta 2011 začela ukvarjati s področjem splava in žalovanja, s pomočjo staršem, ki se srečujejo z izgubo otroka. Ob spoznanju, da se v naši družbi o žalovanju po splavu in njegovih posledicah ne govori veliko, da mnogi starši čutijo kot da v tem hitrem tempu, kjer je pomembna le mladost, kariera, zunanja lepota in zdravje, skoraj nimajo pravice žalovati, se je predala novemu poslanstvu. V Zavodu ŽIV!M deluje kot vodja programov po splavu, predavateljica ter predstavnica za stike z javnostjo.


Anja Maver


Žiga Maver

Mož in oče 4 otrok. V zavodu ŽIV!M delujem od 2021 naprej.


Marko Nzobandora


Franci Pečnik

Mož, oče in skrbnik šestim otrokom. V zavodu aktiven od l. 2018, kjer skrbi za področje zbiranja sredstev in razvoj (trenutno večino v razvoju in zagonu središča Skupno dobro). Član ekipe duhovnih vaj V njegovem objemu. 


Darja Kalamar Frece
psihosocialna svetovalka (specializantka logoterapije)

Več o meni >>


Predavatelji in številni prostovoljci …