Blagoslov kapele na Zavodu Živim (FOTO)

Delovanje na področju splava in zagovarjanje pravic nerojenih otrok vključuje težke duhovne borbe. Vse naše delo na zavodu Živim izhaja iz Božjega načrta in Njegove svete volje, zato moramo biti vsi člani ekipe močno zakoreninjeni v Kristusu. V hiši, ki jo imamo na voljo za uporabo, smo en prostor odbrali in ga preuredili v kapelo Svete Družine.

Sodelavci zavoda Živim se pri sveti mašni daritvi združujemo enkrat tedensko. Svete maše za nas darujejo različni duhovniki, ki nas podpirajo. Tako se kot ekipa duhovno povezujemo ter iz zakramenta svete evharistije črpamo moč za reševanje vseh nadaljnjih izzivov, dilem in nepredvidljivih situacij.

Na naše izjemno veselje nam je g. nadškof metropolit msgr. Stanislav Zore dal dovoljenje za stalno prisotnost Jezusa pod podobo kruha v naši kapeli. V torek, 25. aprila, na praznik sv. Marka evangelista, je g. škof msgr. dr. Franc Šuštar našo kapelo blagoslovil ter daroval sv. mašo. Somaševalo je še pet duhovnikov iz različnih župnij in krajev. Slovesnosti so se udeležili tudi nekateri prostovoljci in podporniki Zavoda Živim. Po sv. maši je sledilo veselo druženje in klepet ob kavi in prigrizkih. Hvaležni smo vsem pridnim rokam gospodinj, ki so pripravile zares slastne dobrote.

V svetu, kjer se je razširila kultura smrti, moramo prestrašenim mamicam in očetom oznanjati lepoto življenja in vrednost darovanja za otroke.

Evangeljske besede, ki smo jih poslušali med sveto mašo, so zelo konkretno podale navodilo, k čemu naj v Zavodu Živim stremimo, saj Jezus jasno naroča učencem: »Pojdite po vsem svetu in oznanjujte evangelij vsemu stvarstvu.« (Mr 16, 15). Evangelij, ki ga je Jezus oznanjal, je evangelij življenja, poguma in darovanja. V svetu, kjer se je razširila kultura smrti, moramo prestrašenim mamicam in očetom oznanjati lepoto življenja in vrednost darovanja za otroke. Evangeljski odlomek se konča z besedami: »Oni pa so šli in učili povsod; Gospod je delal z njimi in besedo potrjeval z znamenji, ki so jih spremljala.« (Mr 16, 20). Gospodovo potrjevanje z znamenji smo že do sedaj močno čutili, sicer bi težko zdržali vse pritiske in kljubovanja. Bomo pa odslej imeli možnost, da bo Jezus v najsvetejšem zakramentu prisoten v naši kapeli in bo dobesedno delal z nami, v naši hiši. Tako ga bomo lahko osebno obiskali in vse svoje skrbi preložili nanj, ki skrbi za nas.

Anja Maver

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja