Zmeraj bova drug ob drugem (zapisano po resnični zgodbi)

Tistega dne ne bom nikoli pozabila. Zjutraj si prišel v posteljo, se stisnil k meni, pogovarjala sva se , kako lep zimski dan je zunaj in kako lepo bo, ker odhajaš k prijatelju na praznovanje rojstnega dne. Pri zajtrku smo se smejali šalam, ki jih je pripovedoval tvoj bratec. Jedli smo palačinke, tvojo najljubšo jed.

Kot da bi vedela, da jih  nikdar več ne boš… S poljubom sem te pospremila do vrat, z nasmehom si stekel v avtomobil. Takrat sem te zadnjič videla. Oh, ko bi vedela, da je zadnjič… Zagotovo bi ti povedala, da te imam rada. Zagotovo bi te stisnila k sebi. Zagotovo bi…

Telefonski klic je spremenil življenje. Življenje vseh nas.

Ne morem dojeti, da te ni. Moj otrok, moj ljubi otrok. Odšel si med angele…

Dnevi in noči brez tebe so neskončno dolgi. Povsod te vidim, čutim, slišim..

Neke noči sem te zagledala v sanjah. Tako živ si bil, tako srečen. Nagovoril si me, besede so se mi vklesale globoko v srce. In sedaj vem, da si dobro. Spustila sem te… Bodi z Nebeškim Očetom, čuvaj vse nas…

Hvala drago dete.

Za vse.


Draga mami

Vem, da se nisi mogla posloviti od mene. Vem, da sem odšel tako zelo na hitro, da še sploh ne dojameš, da me ni. Vem, da če bi vedela, bi tisti dan zagotovo ostal doma. Vem mami moja. Vem.

A sam sem se tako odločil, kakorkoli…ne bi mogla spremeniti toka dogodka tistega dne.

Veš, da sem bil zmeraj pogumen in radoživ ter radoveden otrok. Veš, da sem zmeraj hotel vsakomur pomagati. Veš, da se nisem ničesar bal. In živel sem tako zelo polno in z veseljem. In želim, draga moja mami, da tako živiš tudi ti. Vem, da si žalostna in da imaš občutek, da ti bo počilo srce. Nikar. Jaz sem v redu. Res sem v redu. V tvojem srcu bom živel za zmeraj. Prosim te, da počasi dovoliš bolečini, da odide. In da bolečino zamenja ljubezen. Veš mami, ljubezen nikoli ne mine. Tako bo zmeraj. Med nama se nitka ljubezni ne bo nikdar pretrgala. Kadarkoli ti bo hudo, skleni roke k molitvi in prosi, da te Oče pomiri. Kadarkoli boš začutila praznino vedi, da sem jaz s teboj, ob tebi. Naj občutek praznine zamenja zavedanje, da nikdar nisi sama. Naj občutek praznine zamenja zavedanje, da te imam rad in da sta najini srci povezani za zmeraj. Ko boš tiho jokala, ne joči za menoj. Joči od radosti, da nama je bilo dano, da sva teh nekaj let živela skupaj in se imela lepo. Naj se ti ob spominu na moj smeh in nagajivost prikrade najlepši nasmeh na ustnice. Prosim mami, rad bi te videl srečno. Nisem šel daleč stran, zapri oči in me začuti. Mami moja… Rad te imam.

Vem, da si ponosna name, ker se nisem ničesar bal. Tudi tistega dne ne, ko sem odšel stran od tebe, od vseh vas. A svet je potreboval ta dogodek, da se bo začel spreminjati na bolje.  S tem sem rešil mnogo življenj. Vem, da ta trenutek tega še ne dojameš, ne razumeš. A sčasoma boš. In vsak dan boš zaradi tega bolj ponosna name in boš z žarom v očeh ljudem pripovedovala o meni, kakšen fant sem bil in kako sem želel svet spremeniti na bolje.

Kako? Ljudje bodo postali bolj pozorni, sočutni, razumevajoči. Svet bo zaradi tega lepši. Boš videla mami, verjemi mi.

Bog ti bo pomagal preko mnogo ljudi. Prepusti se in zaupaj. Moli. Naj se tvoje srce “utopi” v molitvi.  In zmeraj, ko se boš v molitvi obrnila k mami Mariji, bom jaz tam, z njo. Vse tvoje molitve zame bodo zdravile tvoje srce.

Tako boš zmogla iz dneva v dan tudi brez mene, boš videla.

Tukaj sem. V nebesih. Pri Bogu. Jezusu sedim na kolenih, prav lepo mi je. Marija me zvečer nežno zaziblje v spanec. Drugače je, kot pri tebi… A je zares lepo…

ZATO NE SKRBI MAMI. ZMERAJ BOVA DRUG OB DRUGEM. LJUBEZEN NIKOLI NE MINE…

RAD TE IMAM.

Zapisala: Melita Bevc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja