Razbijamo tabuje – otrok, spočet ob posilstvu, je lahko sprejet in ljubljen

Študentka Kathy, ki je zanosila ob posilstvu, pravi, da je njen sin “lepotec iz teme”.

Kaj se je zgodilo? 

Kathy Folan se je leta 1990 med študijem na Univerzi v San Franciscu obrnila po pomoč k prijatelju svojega prijatelja, ko je ostala zaklenjena pred svojim stanovanjem. Povedal ji je, da lahko prespi v njegovi postelji, medtem ko bo on spal na kavču, a preden se je noč končala, je prišel v sobo in jo posilil.

 Kathy je ugotovila, da je noseča 

“Mesec dni pozneje mi je bilo vsak dan slabo. Ena od mojih sostanovalk me je peljala v trgovino po nosečniški test. Ko sem ga obrnila in pogledala rezultat, je pokazal pozitivno. Dobro se spomnim, da sem se pogledal v ogledalo in nisem prepoznala osebe, ki se je ozrla vame. To ne more biti res, to ni moj načrt. Zagrabila me je panika, a hkrati sem se zavedala, da je Bog ustvaril v meni novo življenje.”

Odločila se je, da bo svojemu otroku podarila življenje in ga dala v posvojitev

Ko je staršem povedala, da je noseča in da namerava otroka dati v posvojitev, so jo ti v celoti podprli. Vedela je, da želi odprto posvojitev, a bolj, ko je razmišljala o tem, kdo bo vzgajal njenega otroka, bolj specifične so postajale vrednote, ki bi jih posvojitelja morala imeti. »Želela sem vedeti, da bo s sinom vedno vse v redu. Sprva mi ni bilo pomembno, katere vere so posvojitelji, a kasneje sem spoznala, da želim, da ima v svojem življenju Jezusa. Morajo biti katoličani, zabavni katoličani.« 🤗

Družina, ki je posvojila njenega sina, ji je bila namenjena 🤍

Obrnila se je na duhovnika, ki ga je poznala, mu povedala, da je noseča in vprašala, ali pozna kakšno tako družino, ki bi ustrezala njenim željam. Duhovnik je odvrnil, da trenutno ne, ampak bo imel odprte oči, če se katera družina pojavi.

Teden dni kasneje sta jo duhovnik in agencija za posvojitve poklicala v razmiku ene ure z istim parom v mislih. Barry in Liz Sullivan sta živela na drugi strani države na vzhodni obali, a Kathy je vedela, da sta prava družina za njenega sina. 

Sodelovala je pri izbiri imena za svojega sina

Ko je bila v katoliški knjigarni, je Kathy začela preučevati pomene različnih imen in ime Nathan je izstopalo. Pomeni »Božji dar«. Ko se je srečala z Barryjem in Liz, sta rekla, da izbirata med dvema imenoma in eno od teh imen je bilo Nathan. “Ja, torej mu bo ime Nathan,” je rekla.

Kljub težki odločitvi je bila odločitev za posvojitev prava

“Strah pred tem, da svojega novorojenega sina ne bi mogla dati v posvojitev, je bil močno prisoten. Ko se je Nathan rodil, je bil Sveti Duh v sobi tako živ. Držala sem ga in moja mama je bila z menoj. Moj oče je prišel prav tako pogledat svojega vnuka in vprašal ali želim, da pokliče Sullivanove ter jim pove, da se je rodil njihov sin. In rekla sem, da.”
Po porodu sta bila skupaj še 6 dni, pri štirih dneh pa je bil krščen in Kathyjina starša sta bila botra. Po tem pa je Nathan odšel k posvojiteljski družini.

Čeprav se je v šoli vrnila k svoji običajni rutini, je Kathy vsako noč jokala, saj ni vedela, kako bo živela brez svojega otroka. Deset mesecev pozneje sta jo poklicala zakonca Sullivan in jo povabila na obisk. 

Videla je Nathana, kako se igra s svojo sestro, medtem ko sta starša pripravljala večerjo. V trenutku je vedela, da se je prav odločila in od tedaj naprej ni več jokala za svojim sinom. 

Njena zgodba o posvojitvi jo je pripeljala tudi do njenega bodočega moža, ki je, ko je slišal njeno zgodbo, takoj vedel, da se bo nekoč poročil prav z njo.

Nathan je svoji materi hvaležen, da lahko živi srečno življenje

Zdaj že odrasel Nathan je o svoji materi povedal: “Ko sva se prvič srečala, me je najbolj presenetilo to, da je bila med nama tako močna vez, kot da nikoli ne bi bila ločena. Najina zgodba je dokaz, da njeno življenje ni iztirilo. Ali ga je spremenilo? Seveda, vendar je imela moč in milost, da se je pobrala in šla naprej.”

“Največja napačna predstava ljudi o splavu po posilstvu je ta, da bo splav pomagal ozdraviti žrtev posilstva. V resnici pa bi ženska živela s travmo, da je bila posiljena in še končala življenje majcenemu bitju, ki raste v njej. Govorimo o živem bitju, otroku. Žrtvam posilstva bi rada sporočila, da so lahko močne in da jih splav definitivno ne bo odrešil vseh travm. Za konec še dodajam, da iz teme pride lepota. In Nathan je lepotec, ki je prišel iz teme,” je povedala Kathy.

Pripravila: Neža Pančur

Vir: https://www.liveaction.org/news/pregnant-rape-beauty-darkness/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja