Viralni video mame o “čudežnem” sinu, ki je preživel abortus

Objava mame o »čudežnem« sinu, ki je preživel abortus, deležna izjemnega števila ogledov.

Pod video, v katerem mama opisuje, kako se je rodil njen »čudežni« sin, kljub temu, da je vzela tablete za splav, je zapisala: »Naredila sem splav, a se je moj sin kljub temu rodil.«

Ženska je lani zanosila in odločila se je za splav. Izbrala je kemični splav. Ta poteka tako, da ženska najprej vzame učinkovino, imenovano mifepristone, ki preprečuje delovanje glavnega nosečniškega hormona, progesterona. To povzroči, da se notranja plast maternice odlušči in s tem otroku prepreči dostop do krvi in hrane in zaradi tega umre v maternici. Po 24 – 48 urah vzame drugo tableto, misoprostol, ki povzroči krčenje maternice in izločenje mrtvega nerojenega otroka.

V kliniki je vzela eno tableto in še štiri doma. Naslednje jutro se je pojavila krvavitev in zato je sklepala, da je splav zaključen. Kljub krvavitvi je imela naslednjih pet dni še vedno znake nosečnosti, v kliniki pa so ji naročili, naj še enkrat vzame vse tablete. Potem, ko je ta proces ponovila, se je ponovno pojavila enaka krvavitev, kar je opisala kot »šolski primer splava«.

Pojasnila je, da ženskam naročijo, naj nekaj tednov po postopku splava opravijo test nosečnosti. Ko je to storila, je bila zelo presenečena, ko je ugotovila, da je test še vedno pozitiven.

Vrnila se je v kliniko, kjer je osebje potrdilo nosečnost in jo napotilo na kirurški splav. Vendar pa je bila cena zanjo previsoka, ker ji klinika ni povrnila stroškov že porabljenih tablet.

Rekla je: »In tako sem odšla in se odločila, da bom otroka obdržala.«

Dodala je, da nosečnost sicer ni bil »super«, se je pa tik pred rojstvom sina, ki se je rodil na božični večer, poročila z njegovim očetom.

Mnogi ljudje so se v komentarjih pod videom spraševali, kako lahko ima mama rada svojega otroka. Ona pa trdi, da je njen sin tako ljubljen kot tudi zaželen.

Rekla je: »Seveda imam rada svojega otroka, saj sem se odločila, da ga obdržim, kljub temu, da bi lahko opravila kirurški splav,« in dodala: »On je šolski primer čudeža.«

Mnogi so se odzvali s čestitkami za njen pogum in jo bodrili s svojimi komentarji. Nekdo je zapisal: »Pred nikomer se ti ni treba zagovarjati. Naredila si, kar se ti je v tistem trenutku zdelo prav. Zdaj imaš čudovitega sina.«

Nekdo drug pa je dodal: »Zares si močna in pogumna.«

Govornica ustanove Right to Life Uk, Catherine Robinson, je rekla: »Žalostno je, ko slišimo, da je ta mama verjela, da zaradi svojih osebnih okoliščin nima druge možnosti, kot da izbere splav. Več moramo narediti za to, da pomagamo ženskam in parom, ki se soočajo s krizno nosečnostjo. Res je čudežno, da je njen dojenček preživel dva poskusa splava z zanemarljivimi posledicami za njegovo zdravje, ona pa je zdaj ljubeč starš srečnega malega fantka.«

Prevedel M.N.

Originalni članek: Tiktok-of-mother-celebrating-miracle-son-who-survived-abortion-goes-viral