Oče z Downovim sindromom je vzgojil zdravnika in dokazal, da je z ljubeznijo vse mogoče

O ljudeh z Downovim sindromom velja splošno razširjeno napačno mišljenje, da ne morejo imeti otrok. Ženske s tem sindromom lahko brez težav prestanejo nosečnost, moški pa lahko v zelo redkih primerih prav tako postanejo očetje. Jad Issa, mož z Downovim sindromom, ni samo sprejel otroka, ki ga je imel s svojo ženo, temveč mu je z vzgojo pomagal doseči zdravniško izobrazbo.

To je zgodba družine iz Sirije, ki dokazuje, da ni ničesar močnejšega kot moč nesebične ljubezni.

Oče, ki je svojega otroka obsipal z neskončno ljubeznijo

Ko se je Sader rodil, so ga v družini sprejeli z velikim veseljem in ga razvajali kot vsakega drugega otroka. Sader se spominja, da se je kot otrok počutil zelo ljubljenega. Njegov oče si je vzel čas, da sta se skupaj igrala različne igre. Lokalna skupnost je prav tako podpirala družino in jo sprejela takošno, kot je bila.

Trdo je delal, da je njegov sin lahko dosegel svoje sanje

Jad je imel velike želje za svojega sina, zato je ob delu v mlinu začel varčevati za njegov študij. Naredil je vse, kar je bilo v njegovi moči, da je skrbel za družino. Sader je dejal, da ga je očetovo trdo delo in odločenost, da mu omogoči najboljšo možno prihodnost, navdihnilo, da je zavzeto študiral in postal zdravnik. »Mislim, da bi bil precej manj navdušen nad življenjem in precej manj zavzet za svoje delo, če ne bi imel tako posebnega očeta,« je napisal pod sliko s svojim očetom.

Izjemno je ponosen na svojega sina zdravnika

Sader je zatem postal zobozdravnik, kar je ena najboljših in najbolje plačanih karier v Siriji, na neskončno Jadovo veselje. Ko je njegov sin še študiral, ga ja z iskrami v očeh ljudem predstavljal kot »moj sin je zdravnik«.

Družina je živ dokaz, da so stereotipi zato, da se jih prekrši

Sader je o odnosu svojih staršev povedal, da čeprav sta skupaj že več desetletij, je ljubezen med njegovo mamo in očetom še vedno taka, kot da bi se poročila včeraj. Popolnoma razumeta potrebe drug drugega. Zelo rada gresta skupaj na sprehod, včasih pa samo ure in ure sedita in klepetata.

Sader zasluge za svoj uspeh pripisuje svojemu očetu in priznava, da je prav tako ponosen na svojega očeta, kot je ta nanj. V prostem času ta navdihujoča dvojica rada skupaj pogleda kakšen film.

Prevod M.N.

Originalni članek: Father with Down Syndrome raises a doctor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja