Predavanje dr. Ligaye A. Acosta

Aprila 2012 nas je obiskala dr. Ligaya A. Acosta, regionalna predstavnica za Azijo in Oceanijo organizacije HLI (Human Life International), največje in najstarejše organizacije ZA življenje na svetu. Spregovorila nam je o kulturi življenja in kulturi smrti.

Tukaj objavljamo njeno predavanje v celoti.

12. april 2012, Antonov dom v Ljubljani
prevod: Dani Siter

UMETNA PREKINITEV NOSEČNOSTI – SPLAV

Dober večer!

Zelo sem vesela, da sem lahko nocoj z vami. Prinašam vam pozdrave največje Pro-life organizacije, organizacije za družino (organizacije za-življenje). Zahvaljujem se vam za čas, ki ste ga namenili današnjemu večeru, vem, da ste vsi zelo zaposleni. Govorila vam bom o zelo pomembni temi.

Temu večeru sem dala naslov Družine pod pritiskom kulture smrti, nasproti kulturi življenja. Mojemu srcu je ta tema zelo blizu. Več kot 28 let svojega življenja sem podpirala vse v zvezi s kontracepcijo in z načrtovanjem družine. Mogoče je bilo takrat to zame nekaj naravnega, kajti bila sem zelo predana svoji službi na Ministrstvu za zdravje na Filipinih. Prepričana sem bila, da je Ministrstvo za zdravje dovolj strokovno za vsa področja zdravstva. Mogoče sem tako mislila zato, ker je dobivalo naše ministrstvo  veliko podpore mednarodnih organizacij in fundacij: mednarodne banke in mednarodne fundacije za urejanje prebivalstva oz. kontrolo prebivalstva.

Mogoče vas bo zanimalo, kako sem doživela svoje spreobrnenje. Zgodaj v letu 2004 sem bila zadolžena za promotorja za urejanje rojstev oz. naravno urejanje rojstev na Ministrstvu za zdravje. Pravzaprav sprva nisem hotela sprejeti te vloge, ker sem mislila, da nimam dovolj časa. Takrat sem bila na ministrstvu vključena v različne programe. Prisiliti so me morali, da sem to vlogo sprejela, kajti takrat je bilo razširjeno mnenje, da je NND samo za katoličane in verne ljudi. Takrat sem bila zelo aktivna članica Bratstva krščanskih poslovnežev in strokovnjakov. Naš slogan je:

»Bodi iskren,
četudi drugi niso,
četudi drugim ni za to,
četudi drugi ne želijo biti iskreni.
Tisti, ki hodi iskreno, hodi vzravnano, varno.«

Zelo sem si prizadevala, da bi ta slogan živela v svojem življenju. Mislim, da to ni lahka pot. Zdaj vem, da ni druge poti.

Ko sem se v svoji novi službi udeležila prvega izobraževanja, sem doživela šok svojega življenja. Ministrstvo za zdravje je v ta namen povabilo strokovnjaka. Kajti morali so priznati, da nimajo dovolj razvite tehnologije za naravno urejanje rojstev (NND). Vse je bilo bolj povezano z umetnimi načini urejanja rojstev in s kontracepcijo. Takrat sem si priznala, da so tisto, kar govorimo ljudem v zvezi s kontracepcijskimi sredstvi, umori. Ljudje so bili popolnoma zavedeni z našim prejšnjim načinom podajanja. Kljub temu, da so nas učili o umetnem urejanju rojstev, ni šlo za nobeno izboljšanje. Prebivalstvo ni bilo bolj razredčeno kot prej.

Moje spreobrnjenje se ni zgodilo čez noč. Veste, če misliš, kako si pameten, kot sem takrat mislila zase, si v resnici zelo slep. Ker sem šla skozi veliko seminarjev in sem bila v svojih skupinah najboljša, sem mislila, kako sem pametna. Kakšno leto potem sem bila zelo tiha. Čas sem namenila raziskovanju. Brala sem tisoče strani knjig in materialov. In bolj kot sem brala, bolj sem jokala. Kajti takrat mi je postalo jasno, da smo bili dolgo časa zelo zavedeni. Spoznala sem, da v nasprotju s tistim, kar smo govorili, kontracepcijska sredstva niso nikoli varna. Poglejte, sem katoličanka. Spominjam se misli iz sv. pisma, ki pravi: če te tvoja roka pohujšuje, jo odreži. Če te tvoje oko pohujšuje, ga izderi. Takrat sem opazila, da je moj greh moja služba. Kaj narediti sedaj?

14. februarja leta 2005 sem se s pomočjo svojega duhovnega vodje odpovedala svoji službi in odpovedala organizaciji, ki sem jo vodila in pri njej veliko zaslužila. V svojem srcu sem vedela, da morajo ljudje po vsem svetu spoznati, kaj je resnica. Ko sem začela govoriti v javnosti, so me začeli preganjati. Mislili so, da se mi je zmešalo. Imeli so me za lažnivko, četudi so vedeli, da nisem nikoli lagala in sem bila vedno zvesta svoji službi.

Moja šefica mi je velikokrat rekla: »Ligaya, svoje delo moraš ločiti od svoje morale.«
Takrat sem ji pogledala v oči in rekla: »Oprosti, ampak moje vrednote in moja moralna stališča so sedaj čisto jasna.«

Sedaj je vse ostalo zgodovina. Če bi lagala, bi verjetno že zdavnaj umrla.

Najprej naj spregovorim o organizaciji Človeško življenje (HLI = Human life international). Ta organizacija je bila nekoč moj smrtni sovražnik. To je katoliška organizacija, ki jo je ustanovil duhovnik, ki je tudi ustanovitelj Pro-life gibanja. Vedno rečem: »Četudi smo mi v svojem bistvu katoliška organizacija, sporočilo, ki ga prinašamo, presega okvire vere. Kajti borimo se za življenje in za družino

Življenje je pravzaprav najbolj temeljna pravica vsakega človeka in od te pravice so odvisne vse druge pravice. Kaj nam služijo druge pravice, če ni življenja? To ni bitka med katoličani ali drugimi ljudmi ali med katoličani in tistimi, ki se borijo za splav. To je bitka med resnico in lažjo, med dobrim in zlim. Zato sem se takrat odločila, da bom zapustila službo in svoje življenje posvetila poslanstvu za življenje in za družino.

Danes, bratje in sestre, so družine pod velikim pritiskom. Človeško življenje je napadeno v svojem bistvu. Žalostno pri vsem tem je, da so matere postale ubijalke svojih otrok. Ne moremo kriviti žena, ker se odločajo za splav ali jemljejo kontracepcijska sredstva. Mogoče tem ženam ni nihče v resnici povedal, da kadar splavijo svojega otroka, ga v resnici ubijejo. In če žene in matere jemljejo kontracepcijska sredstva, so izpostavljene mnogim stranskim učinkom. In žene morajo za daljši čas odložiti rojstvo svojega otroka. Edina prava opcija je NND. Bog je v svoji dobroti v ženino telo postavil posebno biološko uro, ki točno pove, ali si plodna, ali nisi plodna. Ali veste, da je tehnično gledano žena plodna samo 24 ur svojega ciklusa?

Danes, bratje in sestre, je naš svet pod pritiskom kulture smrti, DEATH ( = ang. smrt)
Divorce = ločitev,
Euthanasia = evtanazija,
Abortion = splav,
Total population control = popolna kontrola prebivalstva
Homosexuality = homoseksualnost.

DIVORCE = ločitev

Na kakšnih trhlih temeljih je današnja ločitev! Pari gredo narazen brez posebnega razloga. Pozabijo na poročno obljubo, ki pravi: »Sprejmem te in obljubim, da ti bom ostal zvest v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju, da te bom ljubil in spoštoval vse dni svojega življenja.«
Vemo, da ni popolnega zakona. Celo moj lastni zakon je šel skozi pekel. Vesela sem, da sva vso stvar predala in k sebi spustila Boga. Danes delava v tem poslanstvu skupaj.
Bog je povzdignil zakon v zakrament, ker je vedel, da sami nismo sposobni ohranjati te skupnosti. Boga moramo postaviti v središče svojih zakonov. Kaj, če bi se jaz takrat, ko je bilo zelo zelo hudo, ločila od svojega moža? Moji otroci ne bi imeli očeta, jaz bi bila samohranilka. Veste, pri Bogu noben problem ni pretežak. Naš ponos je tisti, ki je tako velik.

TOTAL POPULATION CONTROL = ang. popolna kontrola prebivalstva

Zamislite si, kaj se zgodi, če naši otroci vidijo, da njihovi starši s kontracepcijo in splavi ubijajo njihove brate in sestre. Kaj pa bo potem njim preprečilo, da ne bi oni ubili nas, ko bomo ostareli? Tiste dežele, ki legalizirajo abortus in kontracepcijo, bodo slejkoprej legalizirale ubijanje nemočnih in ostarelih.

Spominjam se Matere Terezije, ki je pripovedovala ob obisku doma ostarelih v Ameriki. Sestro, ki je bila odgovorna za dom, je vprašala, zakaj so ti ljudje tako osamljeni, zakaj njihove oči kar naprej gledajo proti vratom. Imajo vse, kar želijo in kar potrebujejo: čudovite in udobne prostore, kjer živijo, imajo vse, kar potrebujejo. Sestra je odgovorila, da zato, ker ne mine dan, da ti ljudje ne bi s hrepenenjem čakali na obisk svojih otrok. Ti ljudje pravzaprav sploh nimajo svojih otrok. Če že imajo otroke, imajo le enega ali dva, ki sta zdaj tako zaposlena, da jih ne moreta obiskati. Govorila sem že v več kot 40 državah po vsem svetu. Ko se pogovarjam s ostarelimi, pravijo, da bi, če bi lahko čas zavrteli nazaj, imeli toliko otrok, kolikor bi jih le Bog dal. Ampak za to je prepozno.

Iz vseh strani nam govorijo, da ni treba imeti še enega otroka, kajti še en otrok pomeni še ena lačna usta, ampak pozabljamo, da ima otrok tudi dve roki in dve nogi. Raziskave so pokazale, da posameznik več prinese svetu kot sam porabi in zaužije.

Ali pa pravijo: nikar imeti več otrok, saj otroci so potrošniki, so dragi, še mleko za otroke je drago. Pozabljamo pa, da z vsakim darom otroka Bog daje poseben bonus. In ta bonus je brezplačno mleko iz materinih prsi, ki je najboljša hrana za otroka.

Toliko sporov je med starši in otroci. Mogoče so to tisti otroci, ki smo jih hranili s kravjim mlekom. Imam 4 otroke, vse sem dojila. Čudovito je dojiti otroka, kajti treba ga je dvigniti k sebi in to ustvarja harmoničen odnos med materjo in otrokom. In ponoči, ko se otrok zbudi, se obrneš k otroku in ga nahraniš. Ni treba vstati in greti mleka.

Še posebej govorijo revnim, naj nikar nimajo več otrok. Prihajam iz velike družine. Sem deveta od enajstih otrok. Bogati ljudje so vedno spraševali moje starše, zakaj imajo toliko otrok, če so tako revni in moj oče je vedno rekel: »Moji otroci so moje bogastvo. Četudi bom moral po kolenih, da jih bom lahko preživel, bom to storil.« Po Božji milosti smo vsi iz naše družine doštudirali. Naša najmlajša je medicinska sestra. Vedno sem hvaležna, da kljub revščini mene niso splavili. Če bi to storili, danes ne bi bila med vami.

HOMOSEXUALITY = ang. homoseksualnost

Danes govorijo, da ni nič hudega, če se poročita dva moška ali dve ženski. Pozabljamo pa, da je Bog določil zakon kot zvezo med možem in ženo. Želim si, da bi vam lahko govorila o homoseksualnosti. V današnji družbi je to vedno večji problem. Vemo, kaj se dogaja, otroke že v vrtcih učijo, da je dobro biti homoseksualec, da je to le druga oblika življenjske skupnosti.

Homoseksualnost je del programa svetovnega načrta kontrole rojstev prebivalstva na svetu. Jasno je, da če se poročita dva moška ali dve ženski, tam ne bo otrok. Zato se odkrito promovira homoseksualno življenje in mnogi ljudje so zavedeni. Pravijo tudi, da si ne morejo pomagati v zvezi s homoseksualnostjo, da so tako rojeni, da je to gensko pogojeno.

Ugotovila sem, da ni nobene znanstvene raziskave, ki bi pokazala, da gre za gensko pogojenost. Ugotovila sem, da je homoseksualnost pogojena z okoljem in razvojem ter s promocijo. Če je oče vedno v službi in fantek preživlja ves svoj čas za mamo, bo razvil misel, ki ga bo na koncu privedla do homoseksualnosti, saj ga slika, ki jo ima od doma, pogojuje. Drug dejavnik je mati, ki želi imeti velik nadzor nad otrokom. Npr. v družini je gospodovalna žena, ki vedno kriči na moža vpričo otrok. Znanstveniki pravijo, je dokazljivo, da v fantu raste spoznanje, da se ne želi poročiti z žensko, saj bo »coprnica«.

Ko govorim o homoseksualcih, ne govorim, da bi jih diskriminirala. Želim si, da bi hoteli z odprtim srcem prisluhniti mojemu razmišljanju. Želim jim tudi povedati, da bo homoseksualno življenje prineslo v njihovo življenja določeno tveganje.

Če pogledamo moškega in žensko, vidimo, da ju je Bog ustvaril komplementarna. Dva moška pa sta gotovo v skušnjavi, da imata analni seks, anusa pa Bog ni ustvaril za seksualno razmerje. Znanstveniki pravijo, da ima anus zelo tanke stene, zato pri analnem odnosu lahko pride do poškodb teh tankih sten in te so najboljši pogoj za razvoj spolno prenosljivih bolezni kot sta hepatitis in AIDS. Najpomembnejša stvar za ljudi, ki trpijo zaradi tega odnosa je to, da je njihovo stanje ozdravljivo.

ABORTUS = ang. splav

Rada bi se osredotočila na abortus in kontracepcijo, ki se na nek način tičeta vseh nas. Kot je rekla Mati Terezija: »Maternica, ki naj bi bila najvarnejše mesto na zemlji, je zdaj postala grobnica. Matere postajajo ubijalke svojih otrok. Če dovolimo materam, da ubijejo svojega lastnega otroka, kako naj drugim ljudem dopovemo, naj ne ubijejo tujega človeka?«

Žalostno stanje in dejstvo današnjega časa je, da je vsako leto več kot 250 milijonov otrok splavljenih  s kemičnimi abortivnimi sredstvi. In 50 – 70 milijonov s kirurškimi posegi. Žalostno je predvsem to, da je v mnogih deželah po Evropi, tudi v Sloveniji, ubijanje nekaj legalnega. Danes še psa ne moreš ubiti, kajti tudi živali so zaščitene z zakoni. Tudi drevesa ne moreš kar tako posekati, je zaščiteno z raznimi okoljskimi zakoni. Zakaj, le zakaj, bratje in sestre, je potem legalno in dopustno, da ubijamo svoje lastne otroke?

Obsojamo Hitlerja, obsojamo tiste, ki so 2001 z avioni napadli ameriška dvojčka v New Yorku in ubili preko 2000 ljudi. Več kot milijon ljudi je med 2. svetovno vojno umrlo v koncentracijskih taboriščih v Nemčiji. Število otrok, ki jih vsako leto ubijejo, presega celotno število ubitih med 2. svet. vojno.

Če pogledamo Evropo, vidimo, kako so dežele razporejene. Žalostno je, da je cela Evropa oblita s krvjo nerojenih otrok.

Kdo je pravzaprav za to kulturo smrti? Mogoče vas bo šokiralo, ampak prvi promotor tega ubijanja so Združeni Narodi in skoraj celotna Evropska skupnost. Mogoče niti ne veste, kakšna ogromna sredstva daje EU za kontracepcijo in splave državam v razvoju.

Pred kratkim so dobili Filipini 33 milijonov evrov od Evropske unije za promocijo abortusa in kontracepcije. Ogromne vsote denarja dajejo za kontrolo rojstev v nekih deželah. Ko so me lansko leto med turnejo intervjuvali v ZDA, sem povedala, da je ZDA v krizi, ampak kljub temu daje ogromne vsote denarja za promocijo splavov in kontracepcije. Multimilijonarji, kot so Bill Gates, Warren Bufey … donirajo ogromne vsote za te namene. Teh informacij je zelo veliko.

Če bi ta denar potrošili za tiste, katerih so vas polna usta (voda, ki jo je potrebno priskrbeti) … če bi ta denar res šel za uboge, ne bi bilo na svetu nobenega ubogega več.

Danes smo napadeni s temi protiživljenjskimi slogani in promocijskimi metodami. To je »nesveta trojica«: urejanje rojstev, spolno izobraževanje in splav (UPN). Ti sadovi izhajajo iz istega strupenega drevesa. Da ne bomo zanosili in nas ne bo skrbelo, nam pravijo, naj uporabljamo kontracepcijo. V ZDA je vsako leto več kot 2 milijona neuspehov pri kontracepciji, ki se končajo s splavom (UPN). Kot bom povedala majo kasneje, gre za kontracepcijska sredstva, ki niso 100% in imajo velik neuspeh.

Veliko je podatkov, ki so zbrani iz Evrope in z drugih delov sveta. Sprašujem se, zakaj pri njih tako rastejo mladostniška nosečnost in epidemije na področju spolno prenosljivih bolezni, če poudarjajo pomen uporabe kontracepcije. Rada bi vam povedala, da raziskave po celem svetu kažejo, da več kot imamo kontracepcijskih programov, več imamo neželenih nosečnosti, splavov, pomiskuitete, spolno prenosljivih bolezni in raka materničnega vratu. Raziskave so pokazale, da vse to spolno ozaveščanje ni prineslo nič drugega kot

·         800% povečanje splavov med mladimi
·         245% povečanje spolno prenosljivih bolezni
·         214% porast enostarševskih družin.

Da bi nas zavedli, temu ne rečejo splav, ampak reproduktivno zdravljenje. Promovirajo:

·         svobodno spolnosti ne glede na starost in poročenost
·         masivno promocijo kontracepcijskih sredstev
·         umetni splav (UPN)
·         homoseksualnost.

Vesela sem, da vidim tukaj toliko mladih ljudi. Imam čudovit govor, ki ga ponavadi predavam mladim, naslov je: ljubezen, spolnost in življenje. Mladi danes govorijo, da je vseeno, če imajo spolne odnose pred poroko. Uporabijo kontracepcijska sredstva in zadeva je urejena. Če se kaj ponesreči, imamo tu splav, ki je danes res varna stvar. Naj vam povem, to so velike laži.

Spolnost je čudovit Božji dar, ki je obenem tudi privilegij, ki ga je Bog zaupal možu in ženi, samo eni ženi in enemu možu. Ponovno moramo spomniti naše otroke, da je Bog ustvaril spolnost iz dveh razlogov:

·         poseben vidik edinosti in
·         vidik posredovanja življenja.
 
Spolnost ni dana samo zaradi užitka. Dana je tudi za spočetje otrok. Zakaj danes izkušamo demografsko zimo? Ker je človeštvo zavedeno z mislijo, da je spolnost samo zaradi užitka. Mislim, da je Bog v spolnost z namenom združil tudi užitek. Če ne bi bila užitek, ne bi nihče tega počel, če ne bi tega nihče tega počel, ne bi bilo otrok in bi človeštvo izumrlo. Bog nas je ustvaril posebne. Če pogledate sebe, vidite, da stojimo pokonci, drugače kot živali. Bog je naše možgane ustvaril na veliko višjem nivoju kot genitalije, celo višje kot srce. Kot bi nam hotel reči: poglej, preden skočiš. Dal sem ti razum in moč samoobvladovanja. Ampak ljudje nam pravijo, da smo svobodni in res imamo svobodo. Bog nam je dal svobodno voljo, ampak svobodna volja je svobodna samo toliko časa, kolikor časa delamo dobro. Absolutne svobode ni. Moj profesor na pravni fakulteti mi je vedno govoril: »Tvoja svoboda se konča tam, kjer se začne moj nos

Ljudje pravijo tudi, da je splav pravica. Ameriška sekretarka Hillary Clinton je rekla, da bi morala biti izbira, da donosiš ali ubiješ nerojenega otroka, dostopna vsem ženam.

Ko sem imela enkrat razpravo na Filipinih, je neka udeleženka, feministka, rekla: »Fetus v maternici je pravzaprav nek vsiljivec. In ker je vsiljivec, ga lahko kadarkoli odstraniš.«

Ko sem bila na vrsti, sem rekla: »Oprostite. Kako je lahko otrok vsiljivec v vaši maternici.  Je kar skočil vanjo?«

Naravna posledica spolnega odnosa, čeprav traja samo minuto, je lahko otrok. Kako lahko kdorkoli govori o nenačrtovani, nepripravljeni nosečnosti? Vem, da slike na prosojnicah niso prijetne (slike splavljenih otrok). Leta je trajalo, preden sem jih bila sposobna dati na moje predstavitve. Ampak želim, da vseeno pogledate, kajti želim, da ozavestite, da splav ni nikoli nikoli varen. Kajti otrok umre. Vaš lasten otrok. Najmanj zavarovano človeško bitje. Pravim, da je splav najhujši umor vseh umorov.

Ne gre samo za žene, ki delajo nekaj napačnega. Ko so delali raziskave, so spoznali, da mnoge žene, ki gredo ne te klinike, nočejo ubiti svojega otroka. Pravijo, da pri možu ali fantu nimajo podpore, da bi obdržale otroka. Celo starši so proti temu, zato gredo tja misleč, da je to nekaj varnega. Takim na kliniki rečejo: »Naj te ne skrbi, to še ni otrok. To je le skupek celic in krvi.« Poglejte to sliko na prezentaciji: ta otrok, ki je velik 2 ali 3 prste. Povejte, ali ni to človeško bitje?

Rada bi vam povedala, da ne gre le za skupek celic ali za kri. Vsem povejmo. Še preden mati izve, da je noseča, otrokovo srce že bije.  Biti začne že pri 18. do 24. dnevu po spočetju.

Noben splav se ne naredi pred prvim ali drugim mesecem nosečnosti. Dogajajo se od 3. do 5. meseca nosečnosti. Ko je otrok star 6 tednov, že lahko premika svoje roke in noge. Pri 8 tednih je že popolnoma oblikovan. Čeprav je še zelo majhen, vsi njegovi organi že popolnoma delujejo. Vidite te majhne nogice? To je simbol Pro-life gibanja. To je velikost nogice 10 tednov starega otročka. Tudi v sv. Pismu piše: lepe so noge tistih, ki oznanjujejo dobro novico.

Poglejte, kako izgleda otrok pri enem mesecu nosečnosti. Mati še niti ne ve, da je noseča. Hrbtenica je že tu, srce bije, možgani so že na svojem mestu. Človek je človek od trenutka, ko se srečata očetovo semenčice in materino jajčece. Moram vam povedati, da pri 6 tednih otrok že čuti bolečino. Morate vedeti, da je otrok pri splavu razkosan na koščke. Če bi radi videli posnetek splava, vam ga lahko pokažem. 6 minut, ki vam bo spremenilo življenje.

Ne vem, če ste slišali zgodbo o doktorju Bernardu Nathansonu, človeku, ki je verjetno splavil 75 000 otrok, tudi svojega lastnega. Ko so odkrili ultrazvok, se je odločil, da bo posnel splav, ki ga bo izvajal. Ko se je mati ulegla na posteljo, kjer so ji kasneje naredili splav, je začelo otrokovo srce hitreje biti. Vemo, da nam srce hitro bije, če smo živčni.

Ko je šel z instrumenti v maternico, je otrok pobegnil z desne na levo. Ko je šel z instrumenti na levo, je otrok pobegnil na desno. Še eno stvar je videl. Otrok je bil v bolečinah in se je hotel braniti. Izgledalo je, kot da prosi za pomoč. Kot bi otrok pravil: »Mama, kaj delaš, boli me!« Seveda otrok v maternici še ne more govoriti. Ker ni bilo nobenega glasu, je doktor ta film poimenoval Nemi krik.

Od tistega trenutka dalje ta ginekolog ni več opravljal splavov in je postal zagovornik življenja. Dragi bratje in sestre, zavedajmo se, da četudi prisotnost otrokove duše še ni bila prikazana s strani znanosti, so vsi genetski zapisi človeškega bitja popolni že v trenutku, ko se združita semenčica in jajčece. V tistem trenutku, v trenutku spočetja, je določena barva las, spol otroka. Kot je rekel prof. Jerome Lejeune, oče temeljne genetike: »Ko se semenčica sreča z jajčecem, je spočeto novo človeško življenje. Če človeški zarodek takrat še ne bi bil popolnoma neodvisen, popolnoma človek, potem se tudi umetna oploditev ne bi mogla zgoditi.«

Naj nekaj povem o umetni oploditvi, čeprav je to del mojega drugega govora. V ženo zdravniki vbrizgajo zarodke. To so že novi, ustvarjeni otroci. Glede na to, da umetna oploditev še ni 100%, zdravniki vsadijo v ženo do 8 zarodkov. Ker žena ne more nositi toliko otrok, se zdravniki odločijo za zmanjšanje števila zarodkov. Z drugimi besedami: ubijejo žive zarodke, ljudi v maternici in ohranijo samo enega ali dva otroka.

Tisti, ki zagovarjajo abortus, še vedno pravijo, da ne gre za človeško bitje. Vprašajmo se: če ta otrok ni živ, zakaj raste? Če ta otrok ni človeško bitje: kakšno bitje pa potem je? Je izvenzemeljsko? Če nič ne boste storili s to malo pikico, ki je v vas, v kaj bo zrastla? V banano? Seveda ne. Samo vprašanje časa je, kdaj bo ta mala pikica v ženini maternici zrastla v čudovito človeško bitje kot ste vi ali jaz. In če je potem ta pikica pravo človeško bitje, zakaj jo je potem legalno ubiti? Upam, da boste nocoj, preden boste zaspali, premišljevali o tem, zakaj ne moreš ubiti psa, ne da bi bil kaznovan, lahko pa ubiješ človeško bitje.

A s tem, ko se ubije človeško bitje, ne umre samo otrok. V skladu s študijami, ki so bile narejene, so ženske, ki so splavile, izpostavljene raznim boleznim. O tem ne govori katoliška cerkev, ampak znanstvene raziskave. V knjigi, ki ima naslov Tehnologija kontracepcije, ki je »sv. Pismo« tistih, ki se ukvarjajo z načrtovanjem rojstev, so zapisana raznorazna tveganja, katerim je podvržena ženska, ki je opravila splav.
Eno tveganje je, da so ženske, ki so opravile splav, podvržene večjemu tveganju za raka na dojkah od žensk, ki niso imele splava. Mnoge ženske umrejo na klinikah za splave. V raziskavi z znanstvenega instituta za raziskovanje raka v ZDA najdemo, da so ženske, ki so opravile splav pred 18. letom, za 150%  bolj podvržene raku na dojki. Ženske, ki splavijo otroka po 30. letu starosti, imajo za 110 % večje tveganje za raka na dojki. Če se tega zavedamo, je prav rak dojke postal prvi in največji vzrok za smrt žena.

Na podlagi raziskav je dokazano, da je ženska dojka tisti del telesa, ki ni popolnoma razvit. Mislim, da zaradi tega, ker je Bog ta del ženskega telesa namenil za dojenje otroka, ne pa za dojenje očeta. Te raziskave povedo, da gre za mnoge maligne celice v ženski dojki. Pri tretjini žensk, ki so zanosile in donosile, te celice niso več maligne. Raziskave govorijo pa tudi o tem, da se dogaja neka sprememba v tkivu same dojke. Ko ženska splavi otroka, tkivu ne dovoli te spremembe in s tem tudi dovoli, da se veliko število celic v ženski dojki odpre boleznim, ki povzročijo raka. Če bi imeli čas, bi vam pokazala mnogo študij, ki to dokazujejo in potrjujejo.

Patrick S. Carroll je v svoji raziskavi potrdil, da je splav prvi od vzrokov za raka na dojki. Med turškimi ženami, ki so bile pri raziskavi, je 66 % raka na dojki rezultat splava. Doktor Angela Lanfranchi je dokazal, da žena lahko v svojem telesu razvije polni potencial obrambe proti raku na dojki, če otroka donosi. Tudi v študiji o raku na dojki iz l. 2009 je bilo to dokazano. Na svetu se o tem področju naredili že veliko raziskav. Priscilla K. Coleman je septembra 2011 v britanskem psihiatričnem časopisu objavila izsledke raziskave, ki jo je opravljala v ZDA. To je bila največja raziskava iz tega področja do zdaj in je vključevala 877 181 žena, ki so bile podvržene raziskavi. Od tega jih je imelo 163 831 izkušnjo splava. Pokazalo se je, kaj pomeni splav:

·         Pri 81% teh žena so se pojavile duševne motnje
·         34% je bilo povečanja anksioznosti
·         37% več žena je bilo podvrženo depresiji
·         110% večja je bila nevarnost za alkoholizem
·         220% večja je bila  nevarnost za zasvojenost z mamili
·         155% večja je bila nevarnost za samomor.
Ko sem enkrat govorila na Filipinih, je 65-letna ravnateljica neke šole ves čas jokala in mi kasneje rekla: »Povedala vam bom dolgo varovano skrivnost. Splavila sem 4 otroke. Vsakič, ko vidim kakšnega otroka, me prešine: če ga ne bi splavila, bi bil bil lahko moj otrok prav tako lep kot je ta. Če ne bi ubila svojega otroka, bi lahko imel že poklic in bi bil specialist na svojem področju.«

Nekoč sta bila na mojem govoru dva zakonca, ki sta me nato prosila, naj ju obiščem. Presenečena sem bila, kako velikansko hišo sta imela.

Rekla sem: »Kako sta bogata! Vaše stranišče je večje od celega mojega stanovanja.«

Mož in žena sta zajokala in povedala: »Zato sva želela, da pridete na obisk.« Povedala sta, da sta bila nekoč tudi onadva tako revna kot sem jaz. »Ta čudoviti dom je bil zgrajen zaradi najinega otroka, ki sva ga želela splaviti. Ko je žena tretjič zanosila, je mislila, da si ne moreva privoščiti otroka. Zato sva se odločila otroka splaviti in šla na kliniko. Kadarkoli sva šla na kliniko, je bil doktor odsoten, zato sva šla domov. Ta otrok je postal medicinska sestra in sedaj živi v Londonu.« Vsak mesec jima pošilja veliko vsoto denarja, s katerim sta zgradila tako velik dom. Kaj bi se zgodilo, če bi otroka splavila? Še vedno bi živela v mali hiši in še vedno bi bila revna.

Naj vam iskreno povem, kaj vam želi Bog sporočiti. Otroci so blagoslov od Gospoda. Če v tem trenutku tega ne morete razumeti, ali če ste morda spočeli otroka v zelo težkih okoliščinah, morda med posilstvom … Na svetu je mnogo primerov, preko katerih lahko dokažemo, da je prav vsak otrok blagoslov od Gospoda. Za splav ne obstaja noben dober razlog. Kot je rekel papež Benenedikt XVI.: »Potrebujemo resnico. Če resnice ni za človeka, potem človek ne more nikoli razlikovati med dobrim in zlim.«

KONDOMI

Zdaj pa še nekaj o kondomih, ki sem jih promovirala 15 let svojega življenja. Če pogledam nazaj v tiste čase, me je sram. O svoji temni preteklosti vseeno govorim. V upanju, da vas lahko nagovorim, da se šlovek zares lahko spremeni in spreobrne po Božji milosti. Če so naša srca rdeča kot škrlat, lahko postanejo bela kot sneg. Na podlagi mnogih raziskav, ki so bile narejene v laboratorijih, imajo kondomi mnogo lukenj. Če pogledamo skozi elektromikroskop, je površina kondoma kot bi gledal kraterje na luni. Mnoge luknje v kondomu so dovolj velike, da gre skozi moška spolna celica. Med vsemi kontracepcijskimi sredstvi je kondom tisti, ki največkrat zataji. 15 – 35% neželenih nosečnosti se zgodi z uporabo kondomov. Kondome promovirajo celo za preprečevanje AIDS-a. Virus HIV je 450-krat manjši od moške semenčice. Z drugimi besedami: če vas kondomi ne morejo obvarovati pred neželeno nosečnostjo, kako vas bodo obvarovali pred AIDS-om?

KONDOM IN NAJSTNIŠKA NOSEČNOST

Po treh letih uporabe kondomov v srednji šoli v Koloradu se je nosečnost povečala na 31 % nad nacionalnim povprečjem. V lanskem letu je na tej šoli zanosilo 76 deklet, v letošnjem pa 100 deklet. V ZDA v Arkansasu je bila med leti 1987 do 1992 velika promocija uporabe kondomov. Najstniška nosečnost je porasla za 17%, število obolelih za sifilisom za 130%, število okuženih z virusom HIV za 150%.

Poleg tega v kondom ne oblečemo celih moških spolnih organov. Humana papiloma virusa (HPV) ter virusa herpes simplex ne najdemo samo ne penisu, ampak tudi na vseh ostalih delih moških spolnih organov. Tudi z uporabo 100 kondomov naenkrat lahko dobiš spolno prenosljivo bolezen.

Največji razlog, zakaj kondomi niso uspešni, niso luknjice, ampak je to, da lahko poči ali se sname. Pri spolni združitvi gre za stalno gibanje, tu se lahko zgodi tudi poškodba. 52% udeležencev ene od britanskih raziskav pravi, da je med njihovim spolnim dejanjem prišlo do tega, da je kondom počil ali se je snel.

Milijoni in milijoni kondomov so na trgu, pa se število obolelih za spolno prenosljivimi boleznimi še vedno povečuje. Na Tajskem so uvedli program „100% uporaba kondomov“. V tem času so imeli na Tajskem samo 112 obolelih, na Filipinih pa smo jih imeli 128. Šlo je za 2 različni strategiji. Na Filipinih, ki so katoliški, je bila strategija vzdržnost pred poroko in zvestoba v zakonu. Kaj je bil rezultat? Leta 1987, ko so na Tajskem uvedli 100% uporabo kondomov, je bilo 112 primerov HIV pozitivnih, zdaj je 1 300 000 obolelih. Na Filipinih imamo le okrog 5000 HIV pozitivnih, večna od njih je delavcev iz tujine.

Dejstvo je, da večja kot je uporaba kondomov po svetu, več je HIV pozitivnih in AIDS-a. Seveda oni vedo, da kondomi niso učinkoviti, a to delajo, ker gre za industrijo, vredno milijarde in milijarde dolarjev. Kondoma ne morete ponovno uporabiti, kupiti jih morate vedno znova. Kot je rekla dr. Helen Singer-Kaplan:  „Računati na kondome je kot bi flirtal s smrtjo.“ Kaj se bo zgodilo s tistimi, ki so zvesti uporabi kondoma? To je dokazljivo in dokazano.

KONTRACEPCIJSKE TABLETKE IN HORMONSKA KONTRACEPCIJA

Če upoštevamo izsledke veliko raziskav, vidimo, da povzroča hormonska kontracepcija več kot 60 različnih stranskih učinkov:

vir fotografije: splet

·         visok krvni tlak

·         povečana nevarnost za infarkt
·         rak na dojki ali na spolovilih
·         osteoporoza
·         poslabšanje vida in slepota
·         neplodnost
·         prirojene napake ob rojstvu otroka
·         vedenjske motnje
·         pomanjkanje in izguba želje po spolnosti
·         itd.

Pravijo nam, naj uporabljamo kontracepcijska sredstva, da bomo imeli varno in užitka polno spolno življenje. Če je temu res tako, zakaj potem dežele, ki imajo največjo uporabo kontracepcijskih sredstev, doživljajo največ ločitev? Ljudje se ne zavedajo, da postajajo žene razdražljive in ne želijo imeti več spolnih odnosov z možem zaradi vnašanja hormonov v svoje telo. Izsledki raziskave iz leta 2010 o vplivu hormonske kontracepcije na ženske možgane pravijo, da tabletke žensko spreminjajo in postaja druga oseba. Izgublja željo po spolnosti, postaja muhasta, depresivna.

Raziskava, ki jo je opravil dr. Goldstein iz univerze v Massachussetsu, pravi da imajo žene, ki jemljejo tabletke, zelo visok nivo kemikalij, ki preprečujejo delovanje testosterona v njihovem telesu. Testosteron pa je v ženi tisti hormon, ki jo spodbuja k spolnosti. Zato je imel Janez Pavel II. v svoji encikliki Humane vitae prav, da uporaba kontracepcijskih sredstev uničuje zakonsko življenje.

29. julija 2005 je Mednarodna agencija za raziskovanje raka (IARC), ki je del Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) v izsledkih raziskave objavila, da tabletke, ki vsebujejo estrogen in progesteron, povzročajo raka. Raziskavo je opravljalo 21 znanstvenikov iz 8 držav in je bila objavljena v zdravstvenem časopisu. Pravi, da je pri ženskah, ki jemljejo tabletke, povečana nevarnost za raka na dojki, spolovilih in jetrih. Najbolj ogrožene so najstnice in mlajše ženske.

Raziskavo je leta 2011 potrdila tudi Svetovna zdravstvena organizacija. Glede tega je veliko raziskav, ki bi jih lahko navedla.
Tovrstna kontracepcijska sredstva delujejo na treh ravneh:

·         izključijo delovanje hipofize v ženskih možganih. Ta uravnava hormone, ki povzročijo, da se jajčece sprosti. Brez jajčeca pa ženska ne more zanositi. Vedeti morate, da je prav hipofiza možganski center našega telesa. Ves čas, ko ženska jemlje kontracepcijo, je ta komunikacijski center v njenem telesu zaprt. Zato se v ženski zgodi toliko stranskih učinkov.
·         zgosti sluz v ženinih rodilih. Ta zapre maternični vrat in prepreči, da bi spermiji vstopili. Brez spermijev ženska ne more zanositi.
·         je abortivno sredstvo, ki ubije tvojega otroka. V navodilih za uporabo tabletk jasno piše, da povzročajo stanjšanje maternične stene in s tem preprečijo ugnezditev oplojenega jajčeca v maternico. Ker pa so to znanstveni pojmi, ki jih ne razumete, si mislite, da je s tem vse v redu.
Pri ženskah, ki ne uporabljajo tabletk, izgleda maternična stena kot podvodni svet, kjer je polno koralnih grebenov in podvodnih rastlin in kjer je v morju veliko koral, tam ponavadi ribe izležejo svoja jajčeca.
vir fotografije

Bog je v vsej svoji modrosti ustvaril žensko maternico čudovito zdravo. Zakaj? Ker bo iz te maternice otrok, ki bo tam bival 9 mesecev, prejemal hrano. Kaj če uporabljate pri ribarjenju dinamit in z njim uničite notranji ustroj v morju? Ali bodo ribe še vedno hodile tja gnezdit? Ne bodo. Podobno se dogaja v ženskem telesu. Če uporabljate tabletke, bo čudovita in zdrava notranjost maternice postala kot suha in pusta puščava in v njej se novo ustvarjen dojenček ne more ugnezditi.

Naj še naprej razložim. Srečanje med jajčecem in semenčico se zgodi v jajcevodu. Po trenutku spočetja potuje na novo spočeti otrok 3 – 7 dni, dokler končno ne najde mesta za ugnezditev v maternici.

Če bi lahko otrok ženske, ki jemlje tabletke govoril, bi rekel: „Mama, kako naj se namestim na tem mestu? Saj je kot drsalnica, nikjer se ne morem ustaviti!“ Zato takšen otrok umre in je splavljen. Na podlagi raziskav lahko ženska, ki jemlje tabletke, ubije 2 – 5 otrok na leto.

SPIRALA

Veste, kaj je to? Narejeno je iz plastike, ki je ovita z bakreno žico, v obliki črke T. Poglejte mojo dlan. Če je ta miza hrapava in podrgnem po njej, bom dobila zelo majhne trske, ki jih bom težko odstranila. Kaj se zgodi, če jih ne moreš odstraniti? Prišlo bo do infekcije in dlan se bo zagnojila. Kaj se zgodi z 10 cm velikim T-jem, ki je v vaši maternici? Zagotovo lahko pride do veliko infekcij. Veliko žensk je že umrlo zaradi uporabe spirale. V mnogih deželah so jo že prepovedali.

Kljub spirali lahko spermiji vstopijo v rodila in oplodijo jajčece ter ženska lahko zanosi. Ko otrok pride v maternico, kjer bi se rad ugnezdil, se ne more. Otrok seveda umre. Raziskave pravijo, da lahko žena, ki uporablja spiralo, ubije 2 – 10 otrok na leto.

Podobno je z vsemi kontracepcijskimi sredstvi, ki jih vstavimo v telo. Kot vidimo, gre za veliko stranskih učinkov. Tudi sterilizacija in vazektomija imata stranske učinke. Obstaja kakšna alternativa?

Če imate tehtne razloge, da ta trenutek ne bi imeli otrok, lahko zakonca začneta z naravno metodo urejanja rojstev, s tem mislim na Billingsovo ali simpto-termalno metodo. Je 99% uspešna in popolnoma brez stranskih učinkov. Je čudovita. Bog jo je položil v naša telesa. Vse, kar morate storiti, je, da spremljate ciklus v ženskem telesu in plodne dni. Lahko vam celo povem, kako na ta način dobiti fantka ali deklico.

Mladim ljudem, ki ste tu, bi rada sporočila, da prava ljubezen počaka na zakon. Če vam fant ali punca pravi, da ji morate dokazati ljubezen s tem, da imate z njim/njo spolne odnose, mu/ji poglejte v oči in povejte, da laže. Če vas oseba res ljubi, bo pripravljena počakati do poroke. Ker ste vi vredni tega čakanja. V mnogih deželah, ki sem jih doslej obiskala, sem srečala mlade ljudi, ki so se zaprisegli vzdržnosti.

Tisti, ki delate v zdravstvu, nesite domov sporočilo: Vi ste stražarji in služabniki človeškega življenja. Zdravstveni strokovnjaki naj bodo tisti, ki bodo posebej odgovorni za človeško življenje, ne pa za kulturo smrti.

Za tiste, ki so v vladnih službah in zakonodaji naj povem, kaj je rekel naš ljubljeni papež Janez Pavel II.: „Prizadevajte si za to, da boste pomnožili kruh, da ga bo dovolj na mizah človeštva, ne pa da v nesmiselni skrbi za umetno urejanje rojstev zmanjšujete število gostov na tem banketu življenja.“

Dragi Slovenci in Evropejci: če boste še naprej splavljali svoje otroke in nadaljevali z uporabo kontracepcije, v Evropi kmalu ne bo več Evropejcev, v Sloveniji ne več Slovencev. Kajti prihodnost pripada tistim, ki so zvesti Božjim zakonom. Skupni imenovalec si ti, ti, ti in vi vsi skupaj.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja