One of Us – pro-life meter!

Pro-life meter: Volitve v Evropski parlament 2024🗳️📅 – vsi kandidati in kandidatke

Izpostavljamo vam dvanajst kandidatov in kandidatk na volitvah v Evropski parlament🗳️📅 , ki so dosegli vsaj oceno 2,5 na #prolifemeter. To so kandidati, ki so na naša vprašanja odgovorili in glede na odgovore najbolj odražajo vrednote kulture življenja. Njihov pogum 💪naj nagovori tudi ostale kandidate in druge v družbenem življenju, da bodo širili veselje do življenja in pravico do življenja od spočetja do naravne smrti. Še posebej nas veseli soglasno nasprotovanje evtanaziji, ki je trenutno najbolj aktualno družbeno vprašanje v odnosu do spoštovanja človekovega dostojanstva.

Pri našem projektu Pro-life meter so sodelovali tudi nekateri kandidati, katerih vrednote se ne ujemajo z vrednotami kulture življenja. Kljub temu se jim zahvaljujemo za sodelovanje v našem projektu. Menimo, da je možnost artikulacije in soočenja različnih mnenj odločilni element svobode govora v pluralni demokratični družbi. Odgovori teh kandidatov so vidni spodaj, nekateri kandidati pa so se na naš poziv odzvali, a se niso odločili za sodelovanje.

Dragi volivci, upamo, da je bil pro-life meter koristen in razblinil kakšno dilemo pri odločitvi na nedeljskih volitvah. Odgovorno na volitvah!💪
Vsem sodelujočim kandidatom hvala za sodelovanje in vse najboljše na nedeljskem glasovanju.

Pro-life meter pa še ni rekel zadnje besede. Ko se predvolilni kaos poleže, bomo pri Zavodu Živim, Pohodu za življenje in Gibanju za življenje vsebinsko analizirali odgovore kandidatov in skrbeli za medsebojno sodelovanje s političnimi strankami in kandidati, ki se trudijo zagovarjati življenje v javnosti.

     

Preberi podrobne odgovore kandidatov: