Kdaj je pravi čas za dojenčka?

S tem vprašanjem se srečuje večina ljudi, ki si želi v prihodnosti ustvariti svojo družino. Najprej moramo dokončati študij, si najti zaposlitev ali si ustvariti lastno firmo, kupiti stanovanje, zaslužiti dovolj denarja, da bomo otroku nudili vse.

Vam zveni znano?

Vse to se znajde na našem seznamu želja, preden si sami dovolimo prižgati zeleno luč za otročka. Kot da se po rojstvu otroka svet ustavi in imamo zvezane roke za nadaljnjo kariero ali pa za stvari, ki nas veselijo.

Pravi čas ne obstaja

Naj vam odgovorim naprej na prvo vprašanje: kdaj smo zares pripravljeni sprejeti novo življenje v svoj svet?

Odgovor je: nikoli. Prav ste slišali. Nikoli nismo zares pripravljeni na otroka. Če čakate znak, da ste pripravljeni, se to morda nikoli ne bo zgodilo.  Ko pa dobimo otroka v svoje naročje, vidimo, da smo bili nanj pripravljeni, še preden smo sami vedeli, da smo.

Otrok nam da toliko moči, nove inspiracije, odpre se nam novo življenje, boljše življenje, postanemo boljši ljudje. 🤍

Vem, da se morda sliši klišejsko, vendar je resnično.

Otroku želim nuditi vse

Kaj pa materialne stvari?

Starši bi otroku želeli nuditi vse, česar morda sami nismo imeli. Da bo otrok srečen in zadovoljen. Pa bo res? 🤔Ga bodo materialne dobrine osrečile ali potrebuje za radostno življenje zgolj ljubečo mamico in atija?

Bodoča mamica in ati, ki to bereš in si ravno v zaključku študija ali pa si ravno gradiš svojo kariero ali pa nisi v zavidljivem finančnem ali psihološkem položaju: vse to je del življenja. Vse je rešljivo. Kjer je volja, je pot. Zato smo tukaj mi za vas, da vam pomagamo, načrtujemo z vami in se na koncu z vami tudi veselimo novega fantka, punčke, celo dvojčkov ali trojčkov.

Sama sem največji promotor družinskega življenja, saj se kljub začetnemu strahu pred odgovornostjo s svojima dvema hčerkama počutim živo, motivirano in kreativno bolj kot kadarkoli.

Ljubezen prebiva v nas. 🤍

Neža Pančur

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja