Dečku prizaneseno življenje, ko se je njegova mama odločila, da ne bo končala njegovega življenja

Deček po imenu Zechariah je novembra letos praznoval svoj 10. rojstni dan. Seveda na milijone otrok po svetu vsak dan praznuje svoj rojstni dan, vendar je njegov še dodatno poseben, saj lahko praznuje svoj rojstni dan, ker se je njegova mama Rebekah odločila, da ne bo opravila splava.

Pri tem ji je pomagala organizacija Heartbeat International s svojim reševalnim programom Abortion Pill Rescue, ki jo je Rebekah kontaktirala potem ko je vzela tableto za splav in obžalovala svojo odločitev.

Rebekah je bila takrat mlada ženska, ki se je malo pred tem rešila nasilnega zakona in se s svojim sinom preselila nazaj k svojim staršem. V tem času je ugotovila, da je nepričakovano noseča s svojim drugim otrokom. Starši so ji zagrozili z brezdomstvom v primeru ponovne nosečnosti. Rebekah je bila primorana razmišljati o splavu. Obrnila se je na organizacijo Planned Parenthood, kjer so ji predpisali tableto za splav.

Rebekah je takoj po zaužitju tablete obžalovala svojo odločitev in prosila Boga za pomoč. Po spletu je poiskala, kaj lahko stori in naletela na reševalno mrežo Abortion Pill Rescue. Njeni svetovalci so jo preko telefonske linije povezali z zdravnikom, ki ji je nemudoma predpisal injekcije s progesteronom v skladu z njihovim protokolom za preprečitev delovanja tablete za splav. Po tej odločitvi se je Rebekah opogumila in staršem razložila svojo situacijo. Starši so pokazali razumevanje in jo podprli pri njeni odločitvi.

Sedem mesecev kasneje je Rebekah rodila popolnoma zdravega dečka, ki ga je poimenovala Zechariah. To ime pomeni »Bog si je zapomnil«. Rebekah je danes na novo poročena in sodeluje z organizacijo Heartbeat International pri širjenju njihovega sporočila in podpore.

Martina Križanič

Vir: https://www.lifenews.com/2020/11/18/this-cute-boy-was-saved-in-the-middle-of-the-abortion-when-his-mom-changed-her-mind/?fbclid=IwAR24aH-rrk7jS5hDYWqU4k0aTwrey9qsBTYWYBRrGaTpnIlb5zXKvzbKZ6Q

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja