10-letnika pod božično smreko pričakalo presenečenje: posvojena sestrica

»Z možem Adamom sva se sedem let borila z neplodnostjo. Leta 2007 se nama je rodil sin Owynn. Od nekdaj sva si želela vsaj dva otroka. Odrasla sem v veliki, zelo tesno povezani družini. Imela sem 14 bratov in sester, tako da sem vedela, kako dragocen bi bil brat ali sestra za Owynna. A po petih spontanih splavih in neuspešni umetni oploditvi sva svojo pot predala Bogu.

Mislila sva, da bi poskusila in vzela kakšnega otroka v rejo. Owynn je prosil za sestrico ali bratca in je svojo željo zapisoval na vsakoletni božični seznam daril. Imel je tudi veliko vprašanj. Pogosto sva imela globoke pogovore o tem, kako Bog na naše prošnje ne odgovori vedno tako, kot bi si mi želeli.

Z možem sva se udeležila uvajanja v rejništvo. Spoznala sva, da to v tistem trenutku ni bila prava pot za našo družino. Vedela sva, da je cilj rejništva, da se otrok vrne k svoji družini, naša srca pa so bila preveč občutljiva, zato bi bil ta korak izjemno težak za nas. Mojega sina je to zelo prizadelo.

Junija smo bili po božji milosti seznanjeni s čudovito mlado žensko Kendro, ki je želela svojega otroka oddati v posvojitev. Vedeli smo, da je izjemno majhna možnost, da bo izbrala nas, a naše molitve so bile uslišane. Celotno situacijo sva svojemu desetletnemu sinu prikrila, ker sva vedela, da obstaja velika možnost, da se bo mati premislila. Vedela sva, kako močno si želi bratca ali sestrico, zato mu nisva želela dajati upanja, ki bi mu kasneje lahko znova sledilo močno razočaranje.

6. decembra se je rodila zdrava deklica, Naylee.

Bila sem prisotna pri porodu, skupaj s Kendrino sestro. Adam je skupaj z nekaterimi člani Kendrine družine čakal zunaj. Ko je Adam vstopil in prvič zagledal Naylee, sem videla, kako so se mu zasvetile oči. To sem videla samo enkrat prej – ko se je rodil Owynn.

Z Naylee sva ostala v bolnišnici in bila ob njej, vse dokler nama Kendra ni dovolila, da jo odneseva domov.

8. decembra smo lahko svojo deklico prinesli domov k njenemu velikemu bratu! Bila sem navdušena, ko je Kendra prosila, če je lahko prisotna, ko bomo presenetili Owynna. Vedela sem, da ji to zelo veliko pomeni in da je pomembno tudi za nas, da je zraven.

Čisto smo nori na njo. Včasih jo še vedno samo gledamo in ne moremo verjeti, kako smo blagoslovljeni. Vedeli smo, da ima Bog prste vmes. Pripravil nam je preizkušnjo, da bi preizkusil našo vero. Ko se mu je zdel čas pravi, nam je podaril to, za kar smo tako dolgo prosili: našo ljubko Naylee Kenmyn Rayn.

Owynn pravi, da je 6. december najboljši dan v njegovem življenju ter da mu je Bog podaril dve sestri: Kendro in Naylee. Njena družina je brez dvoma postala tudi naša. Naš načrt je, da bo Naylee vedno vedela, kdo je njena biološka mati in kako pomembna je za nas.

Izvirni članek: 10-year-old surprised with adopted baby sister under Christmas tree

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja