Veronika Pivk – ljubljena od začetka do konca

Pred štirinajstimi leti je prijokala na svet mala Veronika Pivk in ga za nekaj dni napolnila s svojo milino in ljubkostjo. Žal so ji že pred rojstvom diagnosticirali hudo srčno napako: sindrom hipoplastičnega levega srca.

Starši, ki pred rojstvom izvedo za težko diagnozo svojega otroka, se pogosto odločijo za splav tudi v poznejših mesecih. Starša male Veronike pa sta se odločila, da bosta obdobje, ko je Veronika med njimi, čim lepše izkoristila. Skupaj so preživeli 9 mesecev nosečnosti ter deset dni, polnih pestovanja, objemov, ljubkovanja, obiskov sestrice, dedkov in babic ter drugih njim ljubih oseb, ki so Veroniki pokazali, da so je veseli in jo imajo radi.

Veronikina družina je slike z obdobja, ki so ga preživeli skupaj, povezala v kratek filmček in ga delila z drugimi z željo, da Veronikino življenje nagovori še koga. Zahvaljujemo se Veronikinim staršem za njihovo pričevanje ter njihovo povezanost z nami. Filmček o Veroniki delimo tudi mi z namenom, da morda kakšne starše, ki se v nosečnosti srečajo s težko diagnozo, spodbudi, da se odločijo otroku stati ob strani v vseh, čeprav kratkih in morda težkih trenutkih življenja.

VIDEO SI LAHKO OGLEDATE SPODAJ.

Komentarji

 1. Samo opozorila bi, da je manjša napaka v članku, Veronika se je rodila pred 14 leti in ne pred 4, kot ste zapisali.

  1. Pozdravljeni,
   Hvala za vaše opozorilo. Smo popravili napačen podatek.
   Vse dobro, Franci

 2. Draga Veronika
  Res si bila in si še vedno angelček. Ostala si v srcih tvojih najbližjih. Prelep božji dar – neprecenljivi trenutki s teboj na tem svetu. Pa tudi izkustvo in preizkušnja ter v razmislek/opomin nam, ki smo ostali.

 3. Veroniki ❤
  Odšla si v večnost,
  kot meglica,
  poklical te je Oče tvoj,
  bodi naša priprošnjica,
  z angelci nam pesmi poj….
  ( mama , ki ima v tvoji družbi tri angelčke)

Komentiranje je zaklenjeno.