Vzpodbuda mladim ob molitvi rožnega venca za spoštovanje življenja od spočetja do naravne smrti

Dragi mladi,

danes zjutraj (10.5.2024) je potekala redna molitev svetega rožnega venca na Kongresnem trgu v Ljubljani. Tokrat se je še posebej molilo za spoštovanje človeškega življenja od spočetja do naravne smrti.

Molitev je nujna in močna podpora pri reševanju življenj, reševanju pred zlom smrti, pri obupu, laži, zapuščenosti, zavajanju in temi. Je podpora pravici do življenja, ki je najbolj ogrožena pri najšibkejših, nerojenih in ostarelih. Skrajni individualizem je pripeljal do razmaha ubijanja nerojenih otrok, imenovanega “splav”, in do uvajanja pomoči pri samozastrupitvi ter medicinske zastrupitve bolnikov, ki ji pravijo “evtanazija”.

Smo v času, ko je slovenska družba na prelomni točki, ko bomo državljani na referendumu odločali o uvedbi samomora s pomočjo, morija nerojenih otrok pa se skuša uveljaviti kot temeljna človekova pravica. Zato vas želimo ob molitvi povabiti tudi k dejavni pomoči ranljivim, posebej nosečnicam v stiski, obnemoglim in ostarelim, h graditvi družbe, v kateri »splav« in »evtanazija« ne bosta izhoda v stiski. Hkrati pa vas vzpodbujamo k širjenju zavedanja o tem, za kaj pri njima v resnici gre, k pogumnemu zagovarjanju nedotakljivosti človeškega življenja povsod, kjer ste.

Pri obojem vam lahko pomagajo različne skupine, pobude ali organizacije, ki v Sloveniji delujejo na področju spoštovanja življenja od spočetja do naravne smrti.

Gradite kulturo življenja preko:

Katoliška mladina-> www.katoliskamladina.si

Mladi za življenje -> Instagram profil  @mladi.za.zivljenje

Društvo Gibanje za življenje -> https://gibanjezazivljenje.si

 Zavod Iskreni -> https://www.iskreni.net

Slovenske organizacije ZA Življenje!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja