Skupina za starše po umetnem splavu

Skupina za mamice po UPN (Ljubljana)

O skupini

Skupina za mamice po umetni prekinitvi nosečnosti

Vsaka ženska je mama. Vse ženske smo mame.
Tudi tiste, ki smo svojega otroka izgubile.
Materinstvo ni samo fizično, ampak je tudi nekaj, kar fizično presega.
Izguba seveda boli. Težko jo sprejmemo. Težko sprejmemo vsa občutja, ki se v povezavi z njo v nas zbudijo. Lahko je to žalost, jeza, strah, krivda, obup, nemoč ali pa preprosto težak občutek, ki ga niti ne znamo opisati.
In tukaj je pomembno, da naredimo korak. Da stopimo na pot žalovanja, da stopimo na pot, ki nas pripelje nazaj k sebi, nazaj k občutku notranjega miru in živega veselja.

Zato na Zavodu Živim pripravljamo srečanja za vse mamice, ki so svojega otroka izgubile z umetno prekinitvijo nosečnosti. Verjamemo namreč, da je mogoče bolečo izkušnjo sprejeti, razumeti, osmisliti in ponovno zaživeti tako, kot si v sebi želite.
Srečanja so prostor namenjen prav za vas, drage mame, ki čutite, da bi rade spregovorile o svoji izkušnji, ki hrepenite po podpori, razumevanju in tem, da bi zmogle spet najti smisel in veselje v svojem vsakdanu.
Srečanja potekajo v varnem, zaupnem okolju, ki spoštuje vašo intimnost, ranljivost in vsa občutja, s katerimi prihajate. Skupinica bo majhna, štela bo do 6 mamic.

Program srečanj

1. Moja zgodba
2. Moji občutki, ki jih nosim v sebi
3. Jaz in okolica
4. Moje potrebe, želje, hrepenenja
5. Podpora in pomoč, ki si jo želim
6. Jaz in otrok, ki sem ga izgubila
7. Kako naprej? Kje so moji viri moči?

Program srečanj je okviren in se prilagaja vam, mamicam. Sledile bomo temu, kar se bo v danem trenutku zgodilo. Poslušale bomo našo žensko intuicijo in poskušale v toku naših srečanj najti pot za vsako od vas. Skupina močno podpre sam skupinski proces in nas v naših globinah spreminja in zdravi.

Urnik in cenik

Kje: Zavod ŽIV!M, Potočnikova ulica 8, Ljubljana
Cena: 10 EUR /srečanje (za mamice v finančni stiski so srečanja brezplačna)
Prijave in več informacij na: darja.pecnik@zavod-zivim.si

Srčno vabljene!


Skupina za starše po UPN (Maribor)

Skupina za starše po umetni prekinitvi nosečnosti

Skupina za starše po umetnem splavu

Skupina je namenjena staršem po umetnem splavu, ki trpijo zaradi posledic opravljenega postopka, občutkov, da jih nihče ne razume in bolečino dan za dnem nosijo v sebi. V varnem okolju, kjer ni obsodb, ampak razumevanje, bodo lahko bolečino podelili s tistimi, ki jih bodo razumeli. Na skupini bomo skupaj prehodili pot žalovanja in ozdravitve notranjih ran.

Skupino vodi: Darja Kalamar Frece, logoterapevtka