Ponovno srečanje matere in sina po dolgih 33 letih

18 letna  Melanie Pressley je ugotovila, da je noseča. Njen fant je želel, da bi splavila, kar je zavrnila, vseeno pa se je bala, da sinu ne bo mogla omogočiti življenja, ki si ga zasluži. Sinčka je dala v posvojitev, a ga nikoli ni pozabila. Zdaj, 33 let pozneje, sta se mati in sin končno ponovno srečala. 

V intervjuju za News 5 Cleveland je Melanie povedala, zakaj je dala sina v posvojitev. “Vedela sem, da tega finančno ne bom zmogla in druga stvar – želela sem, da ima mamo in očeta, zato sem se takrat odločila, da je najbolje, da ga dam v posvojitev.”

S podporo svoje družine je Melanie med nosečnostjo sodelovala z agencijo za posvojitve. Junija 1988 je rodila svojega sinčka, a mu ni dala imena, temveč je to dovolila njegovim posvojiteljem. Sprva ga ni smela niti prijeti, a je sčasoma medicinska sestra popustila. Rekla je:” Odpeljala vas bom v zasebno sobo, kjer ga boste lahko pestovali. Vzemite si ves čas, ki ga potrebujete.” 

“Takrat, ko sem ga držala v rokah, ga je moja sestra fotografirala in to je bila edina fotografija, ki sem jo imela zadnjih 33 let.”

Povezava do video prispevka

KASNEJE SE JE MELANIE TUDI SAMA POROČILA IN IMELA 3 OTROKE

Dolga leta se je spraševala o svojem otroku, tudi po poroki in treh otrocih. Rekla je, da je pogosto razmišljala o tem, kako bi lahko izgledal, in se spraševala, ali je srečen. Ko je prišel njegov rojstni dan, ji je bilo vedno najtežje. 

“Na njegov rojstni dan je bilo v meni še vedno malo tiste žalosti. Vedno sem si želela, da bi spoznal mojo mamo, a je umrla,” je rekla. In tisto noč, ko je umrla, se je zbrala cela družina z nečaki in njenimi sestrami. Prešinilo jo je in začela je jokati: “Moram najti svojega sina.”

V ISTEM OBDOBJU STA MAMA IN SIN OBA ISKALA DRUG DRUGEGA

Maja 2021 ji je ena od njenih hčera za rojstnodnevno darilo kupila DNK test. Medtem je skoraj 500 km stran njen sin storil enako. 

Njen sin Greg Vossler je povedal, da so mu starši povedali, da je bil posvojen, ko je imel devet let, vendar ga njegova biološka družina sprva ni zanimala. “Vedno sem se šalil in rekel, da ne vidim slavne ali kraljeve osebe, ki bi mi bila podobna. In vedno kadar je kdo spraševal o moji posvojitvi, sem imel pripravljen hiter odgovor. Temu nikoli nisem posvečal posebne pozornosti.” 

To se je spremenilo, ko je Greg sam postal oče. Dobil je sina, ki ga je poimenoval po sebi. Nekoč sta se z ženo pogovarjala: “Ne poznam svoje zdravstvene anamneze, genetike in ne vem od kod sem.” 

V tistem času je videl oglas za DNK in tako naredil test. 

Melanie je opravila test leta 2019, Greg pa je leta 2021 oddal svoj dnk test. Takoj, ko so potrdili ujemanje, je Greg poslal sporočilo: “Verjamem, da sva v sorodu.” Naslednje sporočilo je bilo od Melanie: “Verjamem, da sem tvoja rojstna mati.” 

Začela sta komunicirati, čeprav je Melanie rekla, da ne želi slišati njegovega glasu, dokler se ne srečata osebno. V začetku tega poletja sta se končno ponovno združila in povezava je bila takojšnja. Ne samo, da je Greg spoznal svojo biološko mamo, pridobil je tudi svojo razširjeno družino. 

“Vsi so čustveni, vsi se rokujejo ali objemajo. In govorijo: ‘Hej, jaz sem tvoj polbrat, tvoja polsestra.'” 

Greg pravi: “Ključna je bila njena starejša sestra, ki je naredila fotografijo takoj po rojstvu. No sedaj imava končno novo. To je neverjeten občutek. Mi smo dokaz, da je vedno prostor za rast družine in za še več ljubezni v vsakem od nas.«

Neža Pančur

Vir: https://www.liveaction.org/news/dna-test-reunites-mother-son-adoption-33-years/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja