Kje ste, pravi moški?

V zadnjem času sem bila zelo povezana z mamo, ki se je v stiski ob nenačrtovani nosečnosti hotela zateči k splavu. Stala sem ji ob strani in po Božji milosti in mnogih molitvah je zmogla odločitev za življenje. A ob tem sem prišla do pomembnega spoznanja.

 

Na odločitev za splav pogosto vplivajo moški

Verjamem, da se večina žensk ne bi odločila za splav, če bi imele ustrezno podporo moških.

To pomeni:

– Da bi moški nosečnost sprejeli pozitivno in bi nosečnice v tem maksimalno podpirali.

– Da bi znali začutiti, da je v ženski življenje in njihov otrok.

– Da je moški v enaki meri odgovoren za nosečnost.

– Da ženske v tem primeru ne bi ostale same in ne bi na njo prelagali odgovornost odločitve.

– Da ne bi nje krivili za nastalo situacijo.

– Da vrnitve ni. Nosečnost je tu. Otrok je že tu. Ne moreta se vrniti v čas pred otrokom.

– Da bi se vsak moški podal v vsak spolni odnos z odgovornostjo in zavedanjem, da lahko spočne otroka. Tega bi se moral zavedati s prvim dotikom ženske, s prvim poljubom. Ko ga preplavijo strasti, je že prepozno. Zato bi moral imeti jasno razčiščeno, kako in kdaj vstopati v spolni odnos.

– Da bi se zavedali, da ženska nosi v sebi otroka 9 mesecev, ga čuva in varuje, da z njim živi. Medtem ko moški opravi samo eno in enkratno dejanje, je pomembno, da po spolnem odnosu mamo 9 mesecev in po porodu podpira in varuje v njeni nosečnosti in vzgoji otroka.

– Da ne bi od žensk zahtevali splava in jim ne bi grozili, da jih boste zapustili, če ne bodo splavile, ker je to nasilje, ne le nad otrokom ampak tudi nad žensko.

– Da bi se zavedali, da to ni samo nek fiziološki skupek, ampak življenje.

– Da lahko ženska nosi posledice splava vse življenje (fizične, psihične, duševne) in prav tako moški.

– Da bi se zavedali, da ženska ne sme ostati sama in nemočna, ko zanosi. Potrebuje ob sebi odgovornega, zrelega, čutečega in ljubečega moškega in očeta, ki bo skrbel za žensko in svojega otroka, ki ga je tudi on spočel.

Niso vsi moški takšni

Ne mislim, da so vsi moški takšni. Mnogi podprejo žensko v nosečnosti, so ljubeči in odgovorni očetje in partnerji. So pa nekateri, ki ženski prepustijo odločitev (in se zato počuti osamljeno in zapuščeno) in takšni, ki žensko celo silijo v splav ali ji grozijo. Zato ženska res zelo trpi in se zato velikokrat napačno odloči. Kar pa prinese strahotne posledice.

Spolni odnos ni avantura. Začne se v pravem, iskrenem, ljubečem in spoštljivem odnosu. Zato je potreben odgovoren vstop v partnerski odnos, ki naj ga spremlja spoštovanje v besedah, mislih in dejanjih že pred poroko kot tudi po njej ter odgovoren in ljubeč spolni odnos v zakonski zvezi. V takem primeru bo vse lažje. Tudi če ženska zanosi. To je zdrav in ljubeč odnos med moškim in žensko oziroma kultura odnosa.

Moški, pomembni ste!

Moški, za nas, ženske, ste izjemno pomembni. Želimo biti ponosne na vas, želimo se počutiti varno ob vas, želimo, da ste pravi moški. Od vas pričakujemo, da boste odgovorni in da nas boste v nosečnosti ljubeče podprli, saj imate zelo pomembno vlogo pri tem. Tako v spolnem odnosu kot v nosečnosti.

 

To besedilo nagovarja moške in vabi k odgovornemu odnosu do nosečih žensk, ki so že mamice, in hkrati do otrok. In to ni samo skupek napisanih besed. Zgoraj napisano potrjujejo mnogi živi, konkretni primeri.

 

 

Življenje je najdragocenejši dar. In koliko lepše je, če se med seboj podpiramo, moški ženske in ženske moške. In v takem odnosu je tudi življenje otrok varnejše in srečnejše.

Simona