Izjemno: 86-letna gospa  je v obdobju 40-ih let v rejništvo sprejela že 189 otrok

Leta 1983 je gospa Hannah Ford postala ovdovela mati petih odraslih otrok. Ker se je počutila osamljeno, ji je prijateljica predlagala, naj razmisli o tem, da bi postala rejniška mati.

“Toliko je otrok, ki potrebujejo pomoč in ljubezen in tudi zgodbe, ki so jih doživeli ti otroci so zelo različne”, pravi Fordova.

Tekom rejništva se je odločila posvojiti sedem otrok

12-letna deklica Erica Woodberry se je skupaj z mlajšo sestro preselila k Fordovi.  “Nikoli ne bom pozabila prvega obroka, ki nama ga je skuhala. Še nikoli nisem okusila tako okusnih kotletov,” je dejala. “Sedeli smo za mizo in se pogovarjali o nama. Tega nisva bili vajeni.”

Ericina mlajša sestra Carlotta je dodala: “Vedno sem občudovala njeno potrpežljivost. Nikoli ni kričala ali vpila na nas. V mirnem tonu nas je učila, kako se moramo vesti.”

Kljub temu, da bi se lahko že upokojila, je še vedno aktivna

Gospa ima trenutno v rejništvu 16-letnega in 10-letnega fanta, skrbi pa tudi za dva odrasla posvojena otroka, ki imata fetalni alkoholni sindrom. Pravi, da se še ne namerava kmalu upokojiti, saj jo to neskončno osrečuje ter ohranja pri življenju.

17-letna najstnica Kendall Givens-Little je povedala: “Ve, kako zgraditi zaupanje. Bila mi je kot mati in to sem potrebovala.”

Gospa Ford nam je za konec še zaupala: “Ne vidim nobenega konca. Dokler mi bo Bog dajal moč, vodstvo in modrost, bom to počela. Preveč je otrok, ki potrebujejo pomoč. Prihajajo iz razmer, v katerih niso ustrezno hranjeni, niso ustrezno ljubljeni. Potrebujejo me in jaz potrebujem njih.”

Pripravila Neža Pančur

Vir: https://www.liveaction.org/news/86-year-old-foster-mother-189/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja