Igralec Chuck Norris: »Noro je, da ljudje bolj cenijo slamice iz bambusa kot človeško življenje.«

V članku, objavljenem v časopisu World Net Daily, znani igralec  Chuck Norris razmišlja o 48. obletnici sodnega primera Roe proti Wadu ter povezanem primeru Doe proti Boltonu. To sta bili dve sodbi vrhovnega sodišča, ki sta v Združenih državah legalizirali splav do konca nosečnosti. Igralec izpostavlja, da je danes več ljudi zaskrbljenih zaradi uporabe plastičnih slamic kot pa zaradi nasilnega poboja nerojenih otrok.

»Zastrašujoča je misel, da je od leta 1973 več kot 62 milijonov Američanov izgubilo življenje v maternici zaradi splava na zahtevo staršev,« je zapisal Chuck Norris.

»V trenutku, ko se Američani ponovno učijo spoštovanja in sožitja ter se celo strinjajo, da se bodo spoštovali v različnih mnenjih, je morda pravi čas, da ponovno preučimo vrednost, ki jo dajemo nerojenim v maternici,« je dodal. »Ne v prestolnici ne v mestih in zveznih državah širom naše dežele ne bi smeli opravičevati nasilja nad ljudmi, rojenimi ali nerojenimi. Namesto tega bi morali ceniti vsa človeška življenja, od spočetja do groba.«

»Zastrašujoča je misel, da je od leta 1973 več kot 62 milijonov Američanov izgubilo življenje v maternici zaradi splava na zahtevo staršev,« je zapisal Chuck Norris.

V nadaljevanju je igralec zapisal, da se mu zdi »noro«, čemu v današnji družbi ljudje dajejo večjo vrednost kot človeškemu življenju. Pokazal je na podatke ankete Angus Reid poll 2020, ki je Kanadčane spraševala o njihovem moralnem pogledu glede različnih vprašanj, s katerimi se soočamo v današnjem svetu. Medtem ko je 51 % vprašanih odgovorilo, da se jim zdi uporaba plastičnih slamic za pitje »vedno ali večinoma moralno napačna«, jih je samo 26 % dejalo, da se jim zdi splav vedno ali večinoma moralno sporen. Poleg tega jih je samo 20 % izjavilo, da je samomor s pomočjo moralno napačen.

»Sem kaj spregledal?« se sprašuje igralec. »Ali res cenite slamice iz bambusa bolj kot človeško življenje v maternici?«

Čeprav so bili v anketo vključeni Kanadčani, je malo verjetno, da bi bili njihovi pogledi bistveno drugačni od ameriških anketirancev, meni Chuck Norris. Dodal je, da Amerika ni bila zasnovana za tako ubijanje.

»Thomas Jefferson je ob ustanavljanju naše države izrazil, da je ohranjanje človeške vrednosti in življenja primarna naloga oblasti. Skrb za človeško življenje in srečo in ne za njegovo uničenje je prvi in edini legitimen cilj dobre oblasti,« je zapisal Norris.

V igralčevem zapisu odmevajo glasovi vseh zagovornikov življenja, ki upajo, da bo imela prihajajoča administracija predsednika Joeja Bidena v mislih ideje in modrost predsednika Jeffersona, ob pričakovanem odločanju za razširitev splava v Ameriki.

Originalni članek: https://www.lifesitenews.com/news/martial-arts-and-film-legend-chuck-norris-now-fights-abortion

Prevedel in priredil M.N.