Vikend za mamice po spontanem splavu

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija:
    Šentjakob ob Savi, Poglej zemljevid

Izguba otroka nam poruši tla pod nogami. Lahko se nam popolnoma podre ves smisel življenja, morda se začnemo spraševati, zakaj je sploh še vredno živeti. Počutimo se izgubljene, nevredne, razočarane, jezne, globoko žalostne. Vse, kar doživljamo, ni lahko, boli. Kot mame izgubo otroka doživljamo še posebej globoko in pogosto nimamo ob sebi ljudi, ki bi nas v našem doživljanju, čustvovanju, razmišljanju resnično razumeli ter nam bili v oporo ali podporo. Same včasih preprosto ne vemo, kako si pomagati. Ko že mislimo, da smo naredile korak naprej, ugotovimo, da so ponovno prišli na dan boleči občutki. Kljub temu da si želimo ponovno zaživeti povsem “običajno” življenje, kot smo ga živele pred izgubo otroka, opazimo, da smo se spremenile me same in tudi življenje, ki ga živimo.

Kakšne so vsebine vikenda za mamice po spontanem splavu ali smrti otroka?

  • Pričevanja mamic, ki so izgubile otroka,
  • podelitev lastne zgodbe,
  • potek žalovanja ob izgubi otroka,
  • ovrednotenje občutkov, ki jih ob izgubi doživljamo,
  • priložnost za osebni pogovor z voditeljicama vikenda,
  • Iskanje virov moči in podpore za naprej.

Drage mame, na vikendu boste imele prostor in čas, da na svoj način spregovorite o izkušnji izgube otroka, o občutkih, ki jih doživljate in vseh za vas pomembnih temah, ki so povezane z izgubo. To ni enostavno, zahteva pogum in pripravljenost na to, da si dovolimo biti ranljive, nemočne, obupane, žalostne. A korak za korakom lahko skupaj začnemo ali nadaljujemo pot žalovanja, ki potrebuje nas same točno take, kakršne smo. Ob zgodbah drugih mamic boste lahko začutile, da v izkušnji in doživljanju niste same.

Toplo vabljene, da si prisluhnete in si dovolite, da si v tem pogosto hitrem tempu življenja, kjer zmanjka časa in prostora, da bi lahko bile ranljive in čustvene, vzamete čas zase.

PRIJAVE MOŽNE DO 9.4.2018!!

Za kakršno koli vprašanje pred vikendom sva vam na voljo Darja (pecnikdarja@gmail.com) in Kristina (kristina@zavod-zivim.si).