Spletni dogodek: Dojenje in skrb za novorojenčka

Podrobnosti dogodka

  • Datum:

Dojenje je darilo otroku in sebi.

Dojenje pozitivno vpliva tako na mater kot otroka, v samem obdobju dojenja in vse do konca življenja v smislu telesnega, čustvenega in duševnega zdravja.

Ob vsej lepoti pa je lahko dojenje tudi velik izziv, ki ga je lažje premagati, če imamo ob odločenosti za dojenje tudi dovolj informacij. Nekoč so ženske dobile posredne izkušnje dojenja v bližnji in širši družini, danes pa moramo poiskati prave informacije. Poleg številnih knjig in internetnih prispevkov je lahko informacija “iz prave roke” tista, ki vas reši v odločilnem trenutku.

Ali bom lahko dojila? Kako pravilno pristaviti otroka? Kako pogosto dojiti? Koliko časa? Kako vem, da imam dovolj mleka? Kako lahko naredim več mleka? Zakaj je dojenjenje včasih boleče? Lahko to preprečim? Kakšne so koristi dojenja? Dojenje dvojčkov, trojčkov,…? Kako čim bolje poskrbeti za novorojenčka? Spanje, previjanje, nošenje, masaža,…?

Če je katero od teh vprašanj tudi vaše vprašanje, se mi pridružite na četrtkovem srečanju, da bo vaša izkušnja dojenja še lepša in začetek življenja vašega otroka najboljši.

Srečanje vodi Petra Mihalek Novak, dr. med., spec. oftalmologije
Predavanje je del sklopa spletnih srečanj: Lepota ženske rodovitnosti.
Cena posameznega srečanja: 15 €
Cena za celoten sklop: 40 €
Prijave na helena@zavod-zivim.si ali preko obrazca.