Cikel spletnih srečanj: LEPOTA ŽENSKE RODOVITNOSTI

Ponujamo vam posnetek cikla spletnih srečanj na temo ženske rodovitnosti, ki so jih gostile izkušene predavateljice.

Naslovi srečanj:

  1. srečanje: Kako se dobro pripraviti na porod in odpraviti strah pred njim – predava Tina Jakše
  2. srečanje: Porodna bolečina – predava Simone Kinderman
  3. srečanje: Ženska cikličnost – predava Agata Hren
  4. srečanje: Dojenje in skrb za novorojenčka – predava Petra Mihalek Novak, dr. med


Kako se dobro pripraviti na porod in odpraviti strah pred njim

Na predavanju boste spoznali pomen poglobljene priprave na porod, tako fizične kot psihične.

Govorili bomo o različnih tehnikah in o tem, kako najti stik s svojim telesom ter svojim dojenčkom. Pravilno gibanje in različne vaje nam pomagajo pripraviti telo na lažji porod, dojenčku pa zavzeti optimalni položaj. Psihična priprava je izrednega pomena. Vizualizacije, meditacije in razne tehnike sproščanja – vse to je potrebno redno izvajati, da nam med porodom lahko resnično pomaga. Prej ko preizkusimo različne tehnike, prej ugotovimo, kaj nam ustreza. Tako si že med nosečnostjo redno vzamemo čas za pot k sebi, za sproščanje in povezovanje z dojenčkom, naše telo pa si bo med porodom lažje priklicalo že znane občutke sproščenosti. Govorili bomo tudi o strahu pred porodom in kako ga premagamo.

Ko me kdo vpraša kdaj naj se začne pripravljati na porod, je moj odgovor – čim prej.

Zato toplo vabljeni k spremljanju predavanja tudi, če ste šele na začetku nosečnosti. Rodimo (se) le enkrat. Naj bo ta porod tak, kot si ga želite. In naj ima vsak dojenček možnost priti na svet nežno in v miru.

Srečanje vodi: Tina Jakše, voditeljica šole za starše

Tina Jakše je po osnovni izobrazbi profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike. Po rojstvu prvih dveh otrok, dvojčkov, je ostala doma. To poslanstvo nadaljuje tudi danes, kot mamica petih otrok. Prav materinstvo jo je popeljalo na drugačno pot in sedaj nudi celostno podporo mamicam in očetom na poti v starševstvo. Deluje kot porodna dula, vodi Šolo za starše, pare pa tudi individualno pripravlja na ta pomemben korak. Njena podpora se nadaljuje tudi po rojstvu otroka, ob težavah z dojenjem, v gospodinjstvu in kot ljubeča podpora ob ostalih izzivih družinskega življenja.

Facebook stran: Nežno rojstvo

mail: klementina.jakse@gmail.com

Telefon: 040 219 985


Porodna bolečina

Ali porod boli? Ja, porod boli. Ampak, ali porod boli nevzdržno? Ne, če je fiziološki in telo dela v skladu s svojimi zmožnostmi in v svojem ritmu, je povsem obvladljiv. Če je podprto z lastnimi hormoni, ki jih spodbujamo in z njimi sodelujemo, porod ne gre preko naših zmožnosti.

Kako pa podpremo svoje hormone, da so nam v pomoč? Kako sodelujemo z lastnim telesom, da si same pomagamo premagovati bolečino?

Želite izvedeti, kaj spodbuja naše telo v premagovanju bolečine? In po drugi strani, če imate občutek, da je strah pred bolečino večji od vas, želite analgetik, pa ne veste, katerega bi izbrale?

O bolečini, o strahu pred bolečino, o naravnih in umetnih protibolečinskih sredstvih in še marsičem se bomo pogovarjale na webinarju 21. maja ob 17 uri.

Se vas že veselim, našega druženja in lepšanja porodnih izkušenj, ki so pred vami😊

 Srečanje vodi: Simone Kindermann

“Verjamem, da je nosečnost posebna priložnost v življenju vsake ženske, da se spremeni. Nosečnost je uvod k osebni preobrazbi, da bi bila v največji meri osebnostno prenovljena za otroka, ki prihaja na svet. Nosečnost spremeni ženine prioritete, občutek sebe in neizmerno razširi njeno srce. Zagovarjam dobro psihofizično kondicijo nosečnic in jih podpiram pred porodom, med porodom in po porodu.Kot mama in porodna doula vam ponujam svoje znanje, pristno skrb in izkušnje med nosečnostjo, porodom in najnežnejšim poporodnem obdobju. Moj namen je pomagati ženam in njihovim partnerjem pridobiti kakovostne in objektivne informacije o porodu, ki temeljijo na raziskavah in preverjenih izkušnjah mnogih generacij.”


Ženska cikličnost

Ženska cikličnost je tisto, kar je utišano ne le v nas samih, pač pa tudi v svetu. Vsi potrebujemo ta drugi pol, ki ga lahko v družbo vnesemo ženske s svojo ciklično naravo, a pogosto ne vemo, kje jo sploh najti.   Vabljene na predavanje o ženski cikličnosti nekoliko drugače. Ženski cikel je namreč veliko več kot le biološki dogodki v nas.  Vpliva na to, kako doživljamo same sebe in svet okoli nas.  V tem predavanju bomo skozi letne čase spoznale različne faze našega cikla.

Srečanje vodi: Agata Hren

“Sem Agata in v svoji podobi združujem veliko identitet. Sem žena in mama.Socialna pedagoginja. Sem svetovalka za naravno načrtovanje družine metode NeoFertility. Voditeljica delavnic za ženske. Predavateljica.Uživam v pripravljanju vsebin in predavanj za vas.”


Dojenje in skrb za novorojenčka

Dojenje pozitivno vpliva tako na mater kot otroka, v samem obdobju dojenja in vse do konca življenja v smislu telesnega, čustvenega in duševnega zdravja.

Ob vsej lepoti pa je lahko dojenje tudi velik izziv, ki ga je lažje premagati, če imamo ob odločenosti za dojenje tudi dovolj informacij. Nekoč so ženske dobile posredne izkušnje dojenja v bližnji in širši družini, danes pa moramo poiskati prave informacije. Poleg številnih knjig in internetnih prispevkov je lahko informacija “iz prave roke” tista, ki vas reši v odločilnem trenutku.

Dojenje je darilo otroku in sebi.

Ali bom lahko dojila? Kako pravilno pristaviti otroka? Kako pogosto dojiti? Koliko časa? Kako vem, da imam dovolj mleka? Kako lahko naredim več mleka? Zakaj je dojenjenje včasih boleče? Lahko to preprečim? Kakšne so koristi dojenja? Dojenje dvojčkov, trojčkov,…? Kako čim bolje poskrbeti za novorojenčka? Spanje, previjanje, nošenje, masaža,…?

Če je katero od teh vprašanj tudi vaše vprašanje, se mi pridružite na četrtkovem srečanju, da bo vaša izkušnja dojenja še lepša in začetek življenja vašega otroka najboljši.

Srečanje vodi: Petra Mihalek Novak, dr. med., spec. oftalmologije

Mati 6 otrok, zdravnica. Pred specializacijo je nekaj let pridobivala izkušnje v pediatrični ambulanti. Več let je bila voditeljica telovadbe za nosečnice ter mamice z dojenčki. Že takrat je z udeleženkami delila  svoje izkušnje in znanje o zdravi nosečnosti, naravnih porodih, dojenju, metodi brez plenic in še čem. Kasneje so telovadna srečanja  prerasla v delavnice, na katerih deli pridobljeno znanje obogateno z lastnimi življenskimi izkušnjami.


Cena posameznega srečanja: 15 €

Cena za celoten sklop: 40 €

Prijava

Naslov potrebujemo za pošiljanje računa.
Zaželjeno za komunikacijo v primeru dodatnih navodil ali težav