Aktualno: cikel spletnih srečanj “Lepota ženske rodovitnosti”

Naslednje tri četrtke bodo potekala spletna srečanja pod vodstvom izkušenih predavateljic.

  1. srečanje: 14. 5. 2020, 19.00 – 20.30: Kako se dobro pripraviti na porod in odpraviti strah pred njim – predava Tina Jakše
  2. srečanje: 21. 5. 2020, 17.00 – 18.30: Porodna bolečina – predava Simone Kinderman
  3. srečanje: 28. 5. 2020, 17.30 – 19.0: Ženska cikličnost – predava Agata Hren

Kako se dobro pripraviti na porod in odpraviti strah pred njim

Na predavanju boste spoznali pomen poglobljene priprave na porod, tako fizične kot psihične.

Govorili bomo o različnih tehnikah in o tem, kako najti stik s svojim telesom ter svojim dojenčkom. Pravilno gibanje in različne vaje nam pomagajo pripraviti telo na lažji porod, dojenčku pa zavzeti optimalni položaj. Psihična priprava je izrednega pomena. Vizualizacije, meditacije in razne tehnike sproščanja – vse to je potrebno redno izvajati, da nam med porodom lahko resnično pomaga. Prej ko preizkusimo različne tehnike, prej ugotovimo, kaj nam ustreza. Tako si že med nosečnostjo redno vzamemo čas za pot k sebi, za sproščanje in povezovanje z dojenčkom, naše telo pa si bo med porodom lažje priklicalo že znane občutke sproščenosti. Govorili bomo tudi o strahu pred porodom in kako ga premagamo.

“Ko me kdo vpraša kdaj naj se začne pripravljati na porod, je moj odgovor – čim prej.”

Zato toplo vabljeni k spremljanju predavanja tudi, če ste šele na začetku nosečnosti. Rodimo (se) le enkrat. Naj bo ta porod tak, kot si ga želite. In naj ima vsak dojenček možnost priti na svet nežno in v miru.

Srečanje vodi Tina Jakše, voditeljica šole za starše

Tina Jakše je po osnovni izobrazbi profesorica specialne in rehabilitacijske pedagogike. Po rojstvu prvih dveh otrok, dvojčkov, je ostala doma. To poslanstvo nadaljuje tudi danes, kot mamica petih otrok. Prav materinstvo jo je popeljalo na drugačno pot in sedaj nudi celostno podporo mamicam in očetom na poti v starševstvo. Deluje kot porodna dula, vodi Šolo za starše, pare pa tudi individualno pripravlja na ta pomemben korak. Njena podpora se nadaljuje tudi po rojstvu otroka, ob težavah z dojenjem, v gospodinjstvu in kot ljubeča podpora ob ostalih izzivih družinskega življenja.

Facebook stran: Nežno rojstvo

mail: klementina.jakse@gmail.com

Telefon: 040 219 985


Porodna bolečina

Ali porod boli? Ja, porod boli. Ampak, ali porod boli nevzdržno? Ne, če je fiziološki in telo dela v skladu s svojimi zmožnostmi in v svojem ritmu, je povsem obvladljiv. Če je podprto z lastnimi hormoni, ki jih spodbujamo in z njimi sodelujemo, porod ne gre preko naših zmožnosti.

Kako pa podpremo svoje hormone, da so nam v pomoč? Kako sodelujemo z lastnim telesom, da si same pomagamo premagovati bolečino?

Želite izvedeti, kaj spodbuja naše telo v premagovanju bolečine? In po drugi strani, če imate občutek, da je strah pred bolečino večji od vas, želite analgetik, pa ne veste, katerega bi izbrale?

O bolečini, o strahu pred bolečino, o naravnih in umetnih protibolečinskih sredstvih in še marsičem se bomo pogovarjale na webinarju 21. maja ob 17 uri.

Se vas že veselim, našega druženja in lepšanja porodnih izkušenj, ki so pred vami😊

 Srečanje vodi: Simone Kindermann

“Verjamem, da je nosečnost posebna priložnost v življenju vsake ženske, da se spremeni. Nosečnost je uvod k osebni preobrazbi, da bi bila v največji meri osebnostno prenovljena za otroka, ki prihaja na svet. Nosečnost spremeni ženine prioritete, občutek sebe in neizmerno razširi njeno srce. Zagovarjam dobro psihofizično kondicijo nosečnic in jih podpiram pred porodom, med porodom in po porodu.Kot mama in porodna doula vam ponujam svoje znanje, pristno skrb in izkušnje med nosečnostjo, porodom in najnežnejšim poporodnem obdobju. Moj namen je pomagati ženam in njihovim partnerjem pridobiti kakovostne in objektivne informacije o porodu, ki temeljijo na raziskavah in preverjenih izkušnjah mnogih generacij.”


Ženska cikličnost

Ženska cikličnost je tisto, kar je utišano ne le v nas samih, pač pa tudi v svetu. Vsi potrebujemo ta drugi pol, ki ga lahko v družbo vnesemo ženske s svojo ciklično naravo, a pogosto ne vemo, kje jo sploh najti.   Vabljene na predavanje o ženski cikličnosti nekoliko drugače. Ženski cikel je namreč veliko več kot le biološki dogodki v nas.  Vpliva na to, kako doživljamo same sebe in svet okoli nas.  V tem predavanju bomo skozi letne čase spoznale različne faze našega cikla.

Srečanje vodi: Agata Hren

“Sem Agata in v svoji podobi združujem veliko identitet. Sem žena in mama.Socialna pedagoginja. Sem svetovalka za naravno načrtovanje družine metode NeoFertility. Voditeljica delavnic za ženske. Predavateljica.Uživam v pripravljanju vsebin in predavanj za vas.”


Cena posameznega srečanja: 15 €

Cena za celoten sklop: 40 €

Prijava

Naslov potrebujemo za pošiljanje računa.
Zaželjeno za komunikacijo v primeru dodatnih navodil ali težav

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja