15. oktober – mednarodni dan otrok, ki so umrli med nosečnostjo ali kmalu po rojstvu

Mesec oktober je mesec ozaveščanja o izgubi otrok, ki višek doseže 15. oktobra, na dan, ko se po vsem svetu spominjamo otrok, umrlih med nosečnostjo ali kmalu po porodu.

Da bi obeležili ta dan, bo Zavod ŽIV!M organiziral spominsko slovesnost ob obeležju za vse umrle otroke na pokopališču Podkraj pri Velenju, ki smo ga ob finančni podpori MO Velenje javnosti predstavili v mesecu maju.  Na dogodku s kulturnim programom, z začetkom ob 16.00,  bomo v spomin na umrle otroke prižgali svečke z imeni otrok.

Mestna občina Velenje bo na ta spominski dan Visto, park z razgledom, obarvala v roza in modro barvo, ki sta uradni barvi tega dne.

Toplo vabljeni vsi starši, ki ste doživeli izgubo otroka in vsi tisti, ki bi jim želeli sočutno stati ob strani.

Če se spominske slovesnosti ne morete udeležiti, povabljeni, da se pridružite ljudem po vsem svetu, ki bodo svečko v spomin na prezgodaj umrle otroke prižgali doma. Lahko jo tudi fotografirate in pošljete na naš FB profil.

Svečke lahko naročite tudi v naši spletni trgovin’ci https://www.zavod-zivim.si/kategorija/spominske-svece/ ali z donacijo podprete naše delo na področju osveščanja ob izgubi otroka: https://www.zavod-zivim.si/sodeluj/doniraj/

Ne glede na to, kje boste svečko prižgali, se boste pridružili svetovnemu “valu svetlobe” v spomin na vse malčke, ki so za tako kratek čas razsvetlili naša življenja.

S klikom na spodnjo fotografijo si lahko ogledate posnetek dogodka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja