Upanje in ozdravitev po strahoti kemičnega splava

Predstavljamo vam zgodbo o ženski, ki je našla upanje in ozdravitev po grozljivem kemičnem splavu.

Marnie Bello je bila krščansko vzgojeno dekle iz družine, kjer se o spolnosti med njenim odraščanjem ni govorilo.

Pri 16-ih letih je pričela hoditi s fantom, s katerim sta se spoznala v lokalni cerkvi, 5 let za tem pa sta se poročila. Kot mlada ženska je kmalu po poroki zanosila. Poiskala je predporodno oskrbo, ne da bi slutila, da bo njeno naivnost in nedolžnost klinika ‘Planned Parenthood’ (Načrtovano starševstvo) izrabila. Vsa pomoč nosečnici v stiski je vodila h kemičnemu splavu. 

 »Ko sem odraščala, je bilo vse v zvezi s spolnostjo in nosečnostjo obdano s sramom. Zato mi je takoj, ko sem zagledala znak z napisom ‘Noseča? Potrebuješ pomoč?’, močno odleglo. Poklicala sem številko, ne da bi vedela, da gre za kliniko ‘Planned Parenthood’. Na kliniki me je medicinska sestra takoj izolirala od moža in me odpeljala v sobo za preglede, kjer je ultrazvok potrdil, da sem noseča štiri tedne.” 

Marnie se je spraševala ali je res tako mlada pripravljena na nosečnost in otroka. Medicinska sestra je imela zanjo rešitev z enostavno tabletko. 

 “Medicinska sestra mi je rekla, da je to nekaj običajnega in da ‘veliko’ žensk to počne. Med postopkom  ni nikoli uporabila besede otrok ali dojenček. Nikoli v življenju sploh nisem bila pri ginekologu, niti na odvzemu brisa. Bila sem zaupljiva in lahka tarča.« 

Postopek bo opravila doma. Povedali so ji, da bo vzela dve tableti in da lahko pričakuje “nekaj” krvavitve in morda blage krče. Po postopku se mora vrniti na kliniko, kjer bodo pregledali, če je maternica popolnoma prazna.

Marnie nam je zaupala: »Plačala sem 400 dolarjev za tablete in podpisala nekaj papirjev. Moj mož je bil z mano in v nobenem trenutku ni govoril z osebjem. Mislim, da sploh ni razumel, kaj počnem.”

Marnie se je spraševala ali je res tako mlada pripravljena na nosečnost in otroka. Medicinska sestra je imela zanjo rešitev z enostavno tabletko. 

Kasneje tistega večera je Marnie zaužila drugo tableto. Začela je močno krvaveti in bolelo jo je res tako hudo, kot še nikoli. “Mislila sem, da bom umrla, tako me je bilo strah,” je dejala. ” Vso noč sem bila pokonci in iz mene so padali veliki strdki krvi.«

“V nekem trenutku sem se počutila, kot da življenje zapušča moje telo in hotela mrzlično uloviti krvne strdke, da ne bi padli v stranišče. Bilo je, kot da bi instinktivno razumela, da je v meni raslo življenje, in sem ga poskušala dobiti nazaj.”

“V ambulanti, kjer so mi dali tabletke, ni bilo nikoli nobenega pogovora o porodu mrtvih ostankov. Bila sem popolnoma nepripravljena na to grozljivo preizkušnjo.”

Med njeno travmatično izkušnjo jo je mož skušal potolažiti, kakor jo je najbolje znal, čeprav se sam v njeno odločitev ni mešal. 

Marnie je kmalu spet zanosila

Eno leto po kemičnem splavu je Marnie ponovno zanosila. Želela si je poiskati zaupanja vrednega porodničarja in za pomoč prosila svojo mamo.  

“Nisem nameravala storiti tega, kar sem storila v prvi nosečnosti. In rodil se je sin Lucas.” 

Za sinom se ji je rodila še hčerka, kasneje pa še en sin. 

Zaradi kemičnega splava prvega otročka je imela občutek teže in krivde, zato je poiskala pomoč. 

V cerkvi je opazila letak, ki je oznanjal osemtedenski biblijski študij »Predaja skrivnosti« za ženske po splavu, in se nemudoma prijavila. 

“Čeprav vodja delavnice ni imela izkušnje splava, je bila zelo sočutna. Ko sem se začela poglabljati v svoj splav, sem začela čutiti veliko krivde in jeze. Morala sem se spoprijeti z vsemi tistimi nerazrešenimi čustvi, ki so prispevali k temu, da se nisem mogla povezati s svojo prvo rojeno hčerko.”

Ko je začela luščiti plasti žalosti, je Marnie za svojega moža rekla, da je čutila, kot da jo je pustil na cedilu v njenih najtežjih trenutkih.  

“Ne samo, da sem ubila najinega otroka, ampak je to dovolil tudi moj mož. Spoznala sem, da potrebujem dodatno svetovanje, da bom premagala tudi to zamero.”

Ko jo je Bog očistil jeze, je v srcu vedela, da ji je razkril spol njenega prvega otroka: bila je deklica.

Resnico morajo vedeti tudi otroci

Svojim trem rojenim otrokom je povedala, da je vzela življenje svoji prvi punčki. 

»Takrat smo razpravljali o prihajajočih volitvah in o pomenu izvolitve pro-life zakonodajalcev. Sin mi je zastavil vprašanje, ali sem tudi sama kdaj storila splav. Vedela sem, da moram deliti resnico s svojimi otroki, da bi jo oni lahko delili z drugimi.« 

 To je bilo bridko razodetje za njene otroke; vzela je življenje sestri, ki je nikoli ne bodo spoznali. 

Med drugim in tretjim rojenim otrokom pa je doživela še spontani splav dečka.

Pričevala je tudi v Indiji

“Sovodila sem biblično skupino, ko me je voditeljica prosila, naj grem z njo v Indijo in pričujem o svojem življenju. Svoji bolečino sem želel uporabiti za Božjo slavo, on pa mi je dal mir in svobodo.”

Spomni se živega videnja, ki ga je nekoč imela o deklici in dečku, ki hodita proti Gospodu, in verjame, da sta bila to njena otroka, ki sta zdaj v njegovi navzočnosti. 

“Med rojstvom hčerke in drugega sina sem imela spontani splav. Bog mi je v svojem usmiljenju dovolil bežen pogled na dojenčke, ki sem jih izgubila. Svoje življenje bom izkoristila za pričevanju o splavu in o poti do odpuščanja in miru. Bog lahko s svojo močno lučjo premaga še tako trdno temo.”

Pripravila Neža Pančur

Vir: https://www.liveaction.org/news/woman-healing-chemical-abortion-horrific/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja