Vikend za starše po spontanem splavu ali smrti otroka

Izguba otroka nam poruši tla pod nogami. Lahko se nam popolnoma podre ves smisel življenja, morda se začnemo spraševati, zakaj je sploh še vredno živeti. Ni lahko, boli. Sami kdaj preprosto ne vemo, kako si pomagati. Ko že mislimo, da smo naredili korak naprej, ugotovimo, da so ponovno prišli na dan boleči občutki, ki jih doživljamo kot nekaj odvečnega, nekaj, kar res ne potrebujemo za »normalno« življenje. Želimo si le v veselju zaživeti skupaj kot par ali družina.

Kakšne so vsebine vikenda za starše po spontanem splavu ali smrti otroka?

  • Pričevanja staršev, ki so izgubili otroka,
  • podelitev lastne zgodbe,
  • potek žalovanja ob izgubi otroka,
  • ovrednotenje občutkov, ki jih ob tej izgubi doživljamo,
  • priložnost za osebni pogovor z voditelji vikenda,
  • iskanje virov moči za naprej.

Dragi starši, na vikendu boste imeli prostor in čas, da spregovorite o izkušnji izgube otroka, o občutkih, ki jih doživljate. Zavedamo se, da to ni enostavno, da zahteva pogum in pripravljenost na to, da si dovolimo biti ranljivi, nemočni, obupani. Ob zgodbah drugih parov boste lahko začutili, da v izkušnji in doživljanju niste sami.

Vikend bo sestavljen iz pričevanj parov z izkušnjo izgube otroka, individualnega in skupinskega dela, ki vas bo podprlo pri soočanju z izgubo ter trenutkov v tišini, v katerih boste imeli možnost, da začutite sebe in spoznate načine kako poskrbeti zase v bolečem in težkem obdobju žalovanja.

Datum: 19. - 21. 10. 2018, začetek v petek ob 18.30, zaključek v nedeljo ob 14.00

Kako oziroma pri kom se lahko prijavimo?

Prijavite se lahko preko spletne prijavnice spodaj ali preko e-naslova info@zavod-zivim.si ali nas pokličite na 040 577 468, kjer prejmete tudi vse dodatne informacije v zvezi z vikendom.

Ko se prijavite preko spletne prijavnice ali e-naslova, vam pošljemo podatke za plačilo, v tednu pred vikendom pa boste po pošti prejeli vabilo s podrobnimi navodili.

Prijave so možne do 16. 10. 2018!

Kje se bo odvijal vikend za starše po spontanem splavu ali smrti otroka?

Center Mariapoli Spes - Upanje, Planina 3, Planina pri Rakeku

Cena na par: 165€/vikend

Možnost plačila na dva ali tri obroke. Za brezposelne in druge, ki bi si plačilo težko privoščili, je vikend brezplačen oziroma ste vabljeni, da prispevate po svojih zmožnostih.

Nastanitev in prehrana:

Nastanjeni boste v dvoposteljnih sobah s kopalnico, cena vključuje tudi polni penzion (zajtrk, kosilo, večerja), strokovno vodenje in kotizacijo.

Z vami bomo:

Klemen Čeligoj, oče z izkušnjo izgube dvojčic
Darja in Franci Pečnik, par z izkušnjo izgube otroka

Ali vikend lahko podarimo?

Nekateri starši po izgubi otroka ne (z)morejo poiskati pomoči, zato je prav, da jim pomagamo tisti, ki smo ob njih.

Ko žaluje kdo od naših bližjih, se včasih sprašujemo, kako bi mu lahko pomagali. Če poznate starše, ki so izgubili otroka, jim lahko pomagate tako, da jim podarite DARILNI BON za ta vikend.  Darilni bon lahko naročite na 040 577 468 ali info@zavod-zivim.si.

Če imate morebitno dodatno vprašanje nam lahko pišete preko spodnjega spletnega obrazca ali pa tudi uporabite enak obrazec za prijavo na vikend.

Spletni obrazec za vprašanje ali prijavo na vikend