Po več opravljenih splavih je ozdravljenje našla v služenju drugim v nosečniškem centru

Ko je Peggy Benicke pri sedemnajstih letih prvič zanosila, se je odločila, da svojo hčer odda v posvojitev ljubeči družini. Med nosečnostjo je živela v materinskem domu, kar je bila po njenih besedah čudovita izkušnja.

»Starši so mi ves čas stali ob strani, za kar sem zelo hvaležna. Težko je mi je bilo hči dati v posvojitev, a sem vedela, da je to najbolje zanjo. Posvojil jo je par, ki ni mogel imeti otrok in bila sta navdušena nad možnostjo, da mojo hči vzgojita kot svojo,« je povedala Peggy.

Soočena z novo nosečnostjo leto zatem se je Peggy odločila za splav, ker ni hotela osramotiti svoje družine. »Prepričana sem bila, da ravnam prav. Poleg tega, da nisem hotela osramotiti svoje družine, nisem bila pripravljena ponovno iti skozi proces posvojitve.«

Kmalu po uveljavitvi odločitve v primeru Roe vs. Wade leta 1973 se je Peggy pripravljala na selitev iz Miamija v Chicago zaradi službe, ko je ugotovila, da je ponovno noseča. S fantom sta se razšla, tako da se je sama odpeljala do majhne, stare stavbe, kjer je nek zdravnik izvajal kirurške splave. Skupaj z drugimi ženskami je čakala, da bo na vrsti za splav.

»Spomnim se, kako umazani so bili čevlji medicinske sestre. Vse skupaj ni bilo videti kot profesionalna zdravstvena klinika in spraševala sem se, če ima osebje sploh ustrezna dovoljenja.«

V Chicagu je spoznala moškega, s katerim se je kasneje tudi poročila. Strinjala sta se, da si otrok ne želita, zato se je ob ponovni nosečnosti znova odločila, da jo prekine.

Obupan klic k Bogu prinese preobrazbo

»Moji možgani so ta dogodek popolnoma zabrisali, kot bi me želeli zaščititi pred travmo še enega postopka, ki je prekinil življenje mojega otroka. Nekaj časa sem bila prepričana, da se to sploh ni zgodilo.«

Pri štiridesetih letih je bila Peggy ponovno noseča. V tem obdobju se je soočala s hudimi osebnimi stiskami. Nekega dne je v obupu zaklicala k Bogu in ga izzvala, naj »uredi« njene težave.

Pri štiridesetih letih je bila Peggy ponovno noseča. V tem obdobju se je soočala s hudimi osebnimi stiskami. Nekega dne je v obupu zaklicala k Bogu in ga izzvala, naj »uredi« njene težave.

Takole pripoveduje: »V tistem trenutku me je obšel občutek, da bo vse v redu. Zdelo se mi je, da sem zavita v toplo, udobno odejo. Približno v tem času me je moja svakinja povabila, da se ji pridružim pri biblični skupini. Obe sva bili neverni, a z napredovanjem nosečnosti sem spoznavala, kako sveti Duh deluje v meni, ker sem imela tako hrepenenje po Besedi in močno željo, da bi živela krščansko življenje.«

Bog je še naprej usmerjal njeno pot. Na nekem predavanju je zvedela za nosečniški center Robbinsdale Women’s Center (RWC). V tem centru nosečnicam nudijo vrsto brezplačnih storitev. Peggy se je našla v njihovem poslanstvu in začutila, da se mora vključiti kot prostovoljka. Leta 2000 je postala izvršna direktorica centra in to delo opravlja še danes.

»Zame je bilo delo v tem centru izjemna izkušnja krepitve vere, ko sem bila priča, kako Bog vodi, oskrbuje, ščiti in širi poslanstvo centra, v katerem se trudimo nadaljevati delo njegovega kraljestva,« je rekla Peggy.

Služenje višjemu cilju

Ženska, ki je opravila več splavov, se je preoblikovala v žensko, ki zdaj pomaga reševati življenja otrok.

Ker je hodila v istih čevljih kot ženske, ki obiščejo nosečniški center, je edinstveno usposobljena za to nalogo. Čeprav se je dostop do splava močno spremenil od takrat, ko se je Peggy prvič soočila z nenačrtovano nosečnostjo, se ženske, ki prihajajo, borijo z enakimi občutki, kot se je sama.

»Vsa ta leta kasneje ženske pri njihovi nesrečni odločitvi še vedno vodi panika. Strah jih je, da se bodo njihove sanje razblinile, če ne naredijo splava. V našem centru jih obravnavamo sočutno, kot cenjena človeška bitja. Ne silimo jih v nobeno smer. Ko spoznajo vse možnosti, ki so jim na razpolago, se jih 70-80 % odloči v prid življenju. Pravijo, da imajo dobro izkušnjo pri nas in mnoge k nam napotijo tudi svoje prijateljice, tako da vemo, da nekaj delamo prav.«

»Zame je bilo delo v tem centru izjemna izkušnja krepitve vere, ko sem bila priča, kako Bog vodi, oskrbuje, ščiti in širi poslanstvo centra, v katerem se trudimo nadaljevati delo njegovega kraljestva,« je rekla Peggy.

Prav tako ne smemo podcenjevati molitvene mreže. Ko je ena izmed žensk naročena na ultrazvočni pregled, pošljemo sporočilo več kot 700 ljudem in jih prosimo za molitev. V sporočilo vključimo nekaj podatkov o njenih okoliščinah, vendar ne toliko, da bi jo lahko kdo prepoznal.

»Zdi se, da ob tem, ko pošljemo sporočilo, ultrazvočna slika postane bolj razločna in otrok postane bolj aktiven,« pravi Peggy. »Posledično se srce mame omehča. Ultrazvok je močno orodje za spreminjanje src in misli.«

Kmalu se bo center preselil v večje prostore, saj se je z razveljavitvijo sodbe Roe povečalo povpraševanje po pomoči. Peggy v svetovnem merilu vidi božje delovanje znotraj pro-life gibanja, obenem pa je realistična glede izzivov. Pa tudi optimistična.

»Mamice prihajajo s svojimi otroki in se nam zahvaljujejo za podporo in ljubezen, ki so je bile deležne pri nas. Centri, kot je naš, imajo izjemen vpliv na življenja žensk, kljub temu, da jih industrija splava demonizira,« zaključuje Peggy Benicke.

Prevedel M.N.

Vir: https://www.liveaction.org/news/multiple-abortion-healing-prc/

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja