Hvala, Shenan in Ligaya!

V tednu Odprimo Slovenijo Živjenju, ki je za nami, smo bili deležni čudovitih dogodkov, srečanj in predavanj, ki so nas vse obogatila in pustila velik pečat. Sama sem imela možnost, milost, da sem lahko pobliže spoznala dva velika človeka, duhovnika Shenana Boqueta, predsednika HLI in dr. Ligayo Acosta, predstavnico za Azijo in Oceanijo pri isti organizaciji, ki sta s svojim znanjem in izkušnjami preko besed in dejanj spregovorila in nam nalila čistega vina.

Njuni dnevni urniki so bili zelo polni, saj sta se poleg sedmih javnih predavanj v Ljubljani, Mariboru, Kopru, Novem Mestu, Murski Soboti, Novi Gorici in na Brezjah, srečala tudi z dijaki štirih katoliških šol v Ljubljani, Mariboru, Vipavi in Želimljah, imela srečanje s posvečenimi osebami, tiskovno konferenco, se srečala s škofi, predstavniki poslanske skupine NSi s predsednico na čelu in imela mnoga zasebna srečanja in intervjuje. Srečala sta se z več tisoč Slovenci in Slovenkami.

A sama na uspešnost tedna ne gledam le po številu udeležencev ali pripravljenih srečanjih in predavanjih, ampak bolj na to, kaj je vsak posameznik ob srečanju z njima pridobil za svoje življenje, kaj bomo lahko v prihodnje iz tega črpali. Če je bil to le en lep teden, ki je minil in se zato naš pogled na življenje ne bo nič spremenil, potem je bil ves trud z naše in njune strani zaman. Če pa smo dovolili, da nam je Bog preko duhovnika Shenana in dr. Ligaye spregovoril in nas spodbudil h gradnji lepšega, v življenje usmerjenega sveta, potem je bil njen obisk zares uspešen!

Katarina Nzobandora, direktorica zavoda ŽIV!M

Poglejte si videoposnetek predavanja iz Ljubljane z naslovom Humanae vitae: pomembnost v današnjem svetu:

http://socialniteden.si/video-humanae-vitae-pomembnost-v-danasnjem-svetu/