Porodni načrt in lajšanje porodne bolečine

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija:
    Zavod ŽIV!M, Potočnikova ulica 8, Ljubljana - Poglej zemljevid

Porodni načrt in lajšanje porodne bolečine bo tečaj za nosečnice, ki ga bosta vodili Petra Mihalek Novak, dr. med. in vaditeljica aerobike za nosečnice ter Simone Kindermann, doula.

Potekal bo 6. 4. 2019 od 9.00 do 13.00 z vmesnim odmorom za čaj in prigrizke, ki so že vključeni v ceno.

Program:
9.00-9.30:
Telovadba s Petro M. Novak

9.45-11.15:
Porodni načrt s Simone Kindermann

odmor (čaj, prigrizki)

11.30-13.00:
Lajšanje porodne bolečine s Petro M. Novak

Cena celotnega srečanja je 20€, obvezne prijave  na mail: info@zavod-zivim.si.

Veselimo se srečanja z vami!

 

Več o voditeljicah tečaja:

Petra Mihalek Novak: Sem mati 6.otrok in zdravnica oftalmologinja. Skozi svoje izkušnje porodov sem prišla do zaključka, da  lahko lepa porodna izkušnja pomembno vpliva na odnos z otrokom in njegovim očetom ter posledično na harmonijo in srečo v družini. Ker lahko s pravimi informacijami bodoče matere vplivajo na lastno porodno izkušnjo, bi jim s svojim znanjem in izkušnjami rada pri tem pomagala. Porodi mojih otrok so bili najlepši dogodki mojega življenja.

Simone Kindermann: Moje ime je Simone in sem certificirana CBI (Childbirth International, največja in najzahtevnejša institucija v svetovnem merilu, za izobraževanje doul) porodna in poporodna doula, kakor tudi certificirana inštruktorica masaže za dojenčke po metodi IAIM (International Association of Infant Massage), ki je švedska organizacija z dolgoletnimi izkušnjami na področju masaže dojenčkov.

Zdaj že tri leta opravljam to čudovito delo, pripravljam in spremljam pare na in k porodu. Izjemoma pridejo k meni »le« nosečnice, saj v večini primerov tudi partnerji potrebujejo doulo na porodu. Priprava, ki jo nudim, je pomembna za oba, obema daje drug in širši vpogled v porod, obema pomaga k samozaupanju in veri, da bosta mamica in otrok porod zmogla. Obema nudim informacije, ponudim znanje, podporo in pomoč.

Kot poporodna doula pa parom pomagam tudi v najnežnejšem obdobju po porodu, svetujem glede dojenja, glede baby-hadnling/a, svetujem pri organizaciji življenja po porodu, pomembnosti počitka in kako si ga zagotoviti ter še marsikaj.

Marsikateri par pa se po vsem odloči še za masažo svojega dojenčka, takrat pa z veseljem oba naučim te čudovite spretnosti, ki je za otroka tako blagodejna. Učim na svojo lutki, saj otroka nikoli ne sme masirati nihče drug kot njegov starš ali skrbnik. Vse, zaradi ljubezni ….

Biti doula je zame takoj za tem, da sem mama petim otrokom, nekaj najlepšega na celem svetu. In čeprav je pogosto naporno, ker otroci na svet ne prihajajo ob napovedanih urah, ampak si čas po svoje izbirajo in tako nikoli ne vem zagotovo, kdaj bom poklicana k porodu, je vsak porod zame dokaz, kako čudovita bitja smo ženske, kakšne napore in izzive premagujemo v življenju, in začne se s porodom oz. rojstvom novega človeka.