Izobraževalni seminar o posvojitvi

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija:
    Hisa Sonca, Notranjska cesta 14, Logatec - Poglej zemljevid

Vabimo vas na Izobraževalni seminar o posvojitvi, ki bo 9. novembra, na mednarodni dan posvojitve.

Seminar, ki ga pripravlja Zavod ŽIV!M, bo potekal v petek, 9. 11. 2018, med 9. in 12. uro v Logatcu v Hiši sonca na Notranjski cesti 14. Nanj ste vabljeni vsi, ki vas ta tema zanima ali ste kakorkoli povezani s posvojitvijo, npr. socialni delavci, zakonci z izkušnjo neplodnosti, zdravstveni delavci

 

Na izobraževalnem seminarju bo predavala strokovnjakinja Uršula Bizant, socialna delavka s strokovnima izpitoma iz socialnega varstva ter upravnega postopka. Terapevtsko znanje pridobiva na izpopolnjevanju iz zakonske in družinske terapije ter doktorskem študiju zakonske in družinske terapije, kjer raziskuje vzpostavitev varne navezanosti v rejniških in posvojiteljskih družinah. Kot socialna delavka je zaposlena na centru za socialno delo, vodi pa tudi skupino za rejniške in posvojiteljske družine.

 

Svojo izkušnjo otroka v posvojiteljski družini nam bo podelila dr. Iva Nežič Glavica, danes žena in mati trem otrokom. Zaposlena je na Teološki fakulteti, kjer je asistentka na Katedri za oznanjevalno in pastoralno teologijo, kot geštalt trenerka pa je aktivna tudi pri izobraževanju iz geštalt pedagogike. Njena zanimiva življenjska zgodba se je začela na Hrvaškem, a je bila pri treh letih in pol posvojena v Slovenijo. Na izobraževalnem seminarju bo z nami podelila svojo zgodbo in izkušnjo posvojenosti.

 

Simona in David Hari sta se ob soočenju z neplodnostjo priključila zakonski skupini za pare z izkušnjo neplodnosti v Ljubljani, kmalu pa sta se odločila ustanoviti zakonsko skupino za pare z izkušnjo neplodnosti tudi v severovzhodnem delu Slovenije. Ob tem sta spoznala, da se veliko parov ne želi izpostavljati in govoriti o svojih izkušnjah z neplodnostjo, zato sta najprej ustvarila Facebook stran, nedolgo za tem pa ustanovila Zavod Neplodnost in najina rodovitnost, ki je lahko v veliko pomoč parom, ki se soočajo z neplodnostjo. Z nami bosta podelila svojo izkušnjo soočanja s tovrstno bolečino.

 

Po predavanju in pričevanjih bo možnost diskusije in skupnega iskanja odgovorov na različne dileme, povezane s posvojitvijo.

Obisk seminarja je brezplačen, prejeli pa boste tudi uradno potrdilo o udeležbi.

 

Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite do 30. 10. 2018 na e-naslov tina@zavod-zivim.si.