Izguba otroka – izobraževalno-pogovorni večer o spontanem splavu

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija:
    Zavod ŽIV!M, Poglej zemljevid

“Izguba otroka nam poruši tla pod nogami. Lahko se nam popolnoma podre ves smisel življenja, morda se začnemo spraševati, zakaj je sploh še vredno živeti. Ni lahko, boli. Sami kdaj preprosto ne vemo, kako si pomagati. Ko že mislimo, da smo naredili korak naprej, ugotovimo, da so ponovno prišli na dan boleči občutki, ki jih doživljamo kot nekaj odvečnega, nekaj, kar res ne potrebujemo za »normalno« življenje. Želimo si le v veselju zaživeti skupaj kot par ali družina.”

Vabimo vas na Izobraževalno-pogovorni večer o spontanem splavu.

Večer, ki ga pripravlja Zavod ŽIV!M, bo potekal v torek, 11. 12. 2018, ob 18.30 v prostorih zavoda na Potočnikovi 8a v Ljubljani. Nanj ste vabljeni vsi, ki vas ta tema zanima ali ste kakorkoli povezani s spontanim splavom, npr. starši z izkušnjo izgube otroka, sorodniki in prijatelji staršev z izkušnjo izgube otroka, socialni delavci, medicinske sestre in babice, študenti medicine…

Ker gre za pogosto zamolčano izkušnjo oz. je to tema, o kateri se premalo govori, smo se odločili za predstavitev tematike iz različnih vidikov: medicinskega, pravnega, sociološkega in psihološkega, vse pa bo prepleteno z osebno izkušnjo predavateljev.

Klemen Čeligoj

Na izobraževalno-pogovornem večeru bo predaval Klemen Čeligoj, psiholog in oče z izkušnjo izgube dvojčic. V Zavodu ŽIV!M deluje kot predavatelj in sovoditelj Vikenda za starše po spontanem splavu ali smrti otroka. Je mož in oče hčerki Lili, kmalu pa se bo njegova družina povečala.

 

 

Darja in Franci Pečnik

O svoji izkušnji izgube otroka nam bosta spregovorila Darja in Franci Pečnik. Matejeva smrt ju je vzpodbudila, da se tej tematiki bolj posvečata. Z Zavodom ŽIV!M sta tesno povezana; Darja je direktorica, Franci pa vodja programa PreŽIV!M. Delujeta tudi kot predavatelja in sovoditelja na Vikendu za starše po spontanem splavu ali smrti otroka. Danes sta starša petih otrok.

 

 

Prosimo vas, da svojo prisotnost potrdite do 10. 12. 2018 na e-naslov darja.pecnik@zavod-zivim.si ali na tel. št. 040 577 468.