Molitev v podporo p. Tadeju Strehovcu in njegovemu zagovorništvu nerojenih otrok

Na Zavodu ŽIV!M izražamo podporo dr. p. Tadeju Strehovcu, ki je bil obdolžen javnega spodbujanja in razpihovanja sovraštva ter nestrpnosti s pisanjem in objavo članka „Seznam članov abortivnega lobija, ki nasprotuje pravici do življenja nerojenih punčk in fantkov!“ na portalu 24kul.si.

V članku se p. Tadej navezuje na članek, objavljen v reviji Mladina “Javna pobuda: Zaščitimo ustavno pravico žensk“, s katerim so zagovorniki splava kot odziv na molitve pred porodnišnico (40 dni za življenje) izrekli podporo pravici žensk do splava. V članku Mladine navajajo imena in priimke podpornikov pravice do splava, ki so na predsednika RS, predsednika Vlade RS, predsednika Državnega zbora RS, ministrico za zdravje, ministrico za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, še zlasti pa Sektor za enake možnosti, naslovili pobudo za zaščito ustavnih pravic žensk. Ta seznam je p. Tadej zgolj ponovno navedel v svojem članku. Njihovo podporo splavu razlaga z besedami, ki jasno izražajo, da gre pri splavu za uboj človeka, za uboj malih dečkov in deklic. Ob članku je objavljena slika nosečnice. V njen trebuh je namerjena pištola, ki je njegove tožitelje posebno prizadela. Slika le simbolično ponazarja dejstvo, da je „pravica“, ki jo ščitijo, v resnici uboj. Pa naj je le-ta narejen s strelnim orožjem, injekcijo, kleščami, sukcijo ali s tableto.

V obtožbi bistvo spregledano!

Na Zavodu ŽIV!M se ne strinjamo z žaljivim govorom. Ne strinjamo se, da sme biti življenje ali varnost nekoga, čeprav zagovarja splav, zaradi tega ogroženo. Zavedamo pa se dejstva, da so v javnosti prizadevanja za priznanje dostojanstva nerojenim otrokom prepogosto sprejeta kot grožnja in premalokrat slišana. Le-to pri nekaterih lahko spodbudi močnejša čustva v zagovorništvu najmanjših. Obtožba se nanaša na način sporočanja, medtem ko je sporočilo, ki opozarja na mnogo večje nasilje nad ljudmi, spregledano. Če bi bilo sporočilo o vrednosti nerojenega življenja slišano in v javnosti vsaj enakovredno obravnavano kot mnenje zagovornikov splava, bi bil to mnogo primernejši korak strpnosti od tožbe.

Obtožba se nanaša na način sporočanja, medtem ko je sporočilo, ki opozarja na mnogo večje nasilje nad ljudmi, spregledano.

Boj med dobrim in zlim.

Jeremiah Thomas, Lafayette Daily Advertiser

Na Zavodu ŽIV!M se zavedamo, da gre v resnici za boj med dobrim in zlim, kjer se zagovorniki pravice do življenja borimo z na videz šibkejšim orožjem. Resnično moč pa lahko zajemamo v molitvi, kar nam je pokazal tudi šestnajstletni fant iz Teksasa, Jeremiah Thomas, ki je zbolel za neozdravljivo obliko raka. 26. avgusta 2018, dva dni po prvi obravnavi dr. p. Tadejeva Strehovca na sodišču, je daroval svoje življenje Bogu za nerojene otroke in za prenehanje splava v njegovi državi. V svojem prizadevanju za življenje je v zadnjih mesecih pred smrtjo poklical predsednika vlade v njihovi državi in ga prosil, da bi v njihovi državi prepovedali splav, saj je to umor. Zdaj je plemeniti fant že v varnem Očetovem naročju in lahko prosi resničnega vladarja, da bi na svetu zavladalo več pravičnosti za nerojene otroke.

 

 

 

“Veliko moč ima dejavna molitev pravičnega.” (Jak 5,16)

Predlagamo in vabimo, da se vsi povežemo v molitvi in na priprošnjo Jeremiah Thomasa prosimo Boga za podporo p. Tadeju v njegovem sodnem procesu. Hkrati molimo za ljudi, ki si prizadevajo za pravico do življenja in dostojanstvo nerojenih otrok. K molitvi vabimo vse posameznike in organizacije Za življenje.

Molitev:

Dobri Bog, na priprošnjo Jeremiah Thomasa, ki je svoje življenje in trpljenje daroval za nerojene otroke, te prosimo za podporo p. Tadeju Strehovcu v njegovem sodnem procesu. Naj se tudi v tej preizkušnji razodene tvoja moč in naj obrodi sadove tvojega miru v naši družbi.

Oče naš.

Zdrava Marija.

Sveti angel.

 

Molitev v času obravnav in vaša pisma podpore

Predlagamo, da molitveno navezo širite vsem ljudem dobre volje v podporo kulturi življenja. Še posebej priporočamo dr. p. Tadeja Strehovca v molitev v času, ko bodo potekale obravnave na sodišču.

Datumi obravnav: 10.10.2018, 12.10.2018, 19.10.2018, 24.10.2018, 7.11.2018, 16.11.2018 ob 10.00 uri

Več o obravnavah in dogajanju ter o sami tožbi si lahko preberete in spremljate na www.24kul.si

Če želite, da bi poslali nam ali p. Tadeju Strehovcu vaše sporočilo ali pismo podpore, lahko to storite na info@zavod-zivim.si

Kliknite na povezavo za članek v angleškem jeziku.