O skrbi zase po porodu

Podrobnosti dogodka

  • Datum:
  • Lokacija:
    Vodnikova domačija, Poglej zemljevid

Živimo v dobi idealov in žal tudi iluzij. Eno takih področij je tudi nežno materinstvo. Družba nam prikazuje izgled popolne in srečne mamice z novorojenčkom, vitalne in vitke, zadovoljne, malodane brezskrbne. Njen partner je ponosen in prekipevajoč od energije. Dojenčki na sliki vedno spijo in podoba se zdi tako realna. Mamica, dojenček in partner so videti kot srečna mlada družina brez težav. Potem pa se nam rodi naš dojenček in naše življenje ni povsem tako kot prikazujejo plakati ali pa ni niti približek. Kako se zdaj spopadati z resničnostjo in občutki nemoči, ki se pojavijo? Kako naj obvladujemo novonastalo situacijo? Novorojenčki resnično potrebujejo ves naš čas zase in nam ga prav tako resnično kronično primanjkuje tako zase kot za partnerstvo. Kako krmariti skozi prvo poporodno obdobje? Kako sprejeti nov način življenja in obstati?

Lepo povabljene na delavnico, kjer bomo skupaj raziskovale to dinamično obdobje zgodnjega materinstva in ja, tudi ženskosti.

Delavnico bosta vodili specializantka psihodinamske psihoterapije Kristina Kosmač in certificirana porodna in poporodna doula Simone Kindermann.

Predhodne prijave na simone@zavod-zivim.si. Delavnica je brezplačna, po delavnici sledita čaj in rogljiček.