Ženski cikli in naravni porod

Podrobnosti dogodka

Cikličnost ženske je njena naravna danost. Vsak mesec menstrualni cikel žensko kliče k temu, da prisluhne svojim potrebam v različnih delih svojega cikla in usmerja svoje življenje v skladu z njimi. A vso modrost cikla ženske pozabljamo in zato veliko težje črpamo iz svojih virov moči in poskrbimo zase, ko je to potrebno.

Tudi naravni porod je cikel prav posebne sorte. Pozabljamo, da ima maternica poseben namen v našem telesu, ki je ta, da vzgoji in donosi otroka, dokler se ni pripravljen roditi. Maternica je povsem brez pomoči zmožna roditi otroka, če ji me to dovolimo, če me z njo sodelujemo. Ko dosežemo to lepo povezanost s svojim telesom, ko prisluhnemo ritmu naše maternice, ki je ustvarjena za to, da porodi našega otroka na svet, dosežemo naraven in osvobajajoč porod. Porod namreč ne bi smel biti travmatična izkušnja, ko se nehote borimo proti lastnemu telesu. Porod bi moral biti največja čudežna izkušnja našega življenja.

Delavnico bosta vodili certificirana doula Simone Kindermann in psihoterapevtka Kristina Kosmač. Delavnica je brezplačna. Potrebne so prijave na simone@zavod-zivim.si.