Duhovna posvojitev nerojenega

Včeraj, 28. 12. 2014, smo Zavod ŽIV!M v sodelovanju z iskreni.net v Logatcu sožupljanom predlagali zanimivo in drzno idejo. 🙂 Predlagali smo jim “duhovno posvojitev nerojenega otroka“.

Mnogim otrokom morda prav v teh prazničnih dneh grozi smrt zaradi umetne prekinitve nosečnosti. Duhovna posvojitev nerojenega pomeni, da se oseba zaveže, da bo devet mesecev molila za nerojenega otroka, ki ga sicer ne pozna in ga verjetno ne bo nikoli spoznala, a njegova mama razmišlja o splavu. Preko vztrajne molitve naj bi mama tako dobila moč in pogum, da bi otroka obdržala.

Vem, da je odločitev za 9-mesečno molitev precej velika obveza, a če pomilim, da s tem nekomu rešim življenje, ta žrtev ni pretežka.

Vesela sem bila, ko sem doživela izjemno pozitiven odziv na predlagano akcijo. Že ko sem odhajala iz cerkve, so me ljudje ustavljali in prosili za letake, na katerih je bila zapisana spodnja molitev. Mali letaki so privlačno oblikovani (hvala, Tilen!), prav vsak je želel svojega in mnogi so jih vzeli celo več. Upam, da bota tako zakrožili po celem mestu!
Prepričana sem, da bo molitev za nerojene, rešila mnoga življenja. Kdor reši enega, reši cel svet!

Katarina Nzobandora,
Zavod ŽIV!M

28. 12. 2014, Logatec
Molitev:
Gospod Jezus,
na priprošnjo tvoje Matere Marije,
ki te je z ljubeznijo nosila in rodila,
in svetega Jožefa,
moža vere in zaupanja v Božjo previdnost,
ki je skrbel zate,
te prosim za nerojeno dete,
ki sem ga duhovno posvojil(a),
ker mu grozi smrtna nevarnost.
Prosim te, daj njegovim staršem moči, poguma in ljubezni,
da svojemu otroku podarijo življenje,
ki si mu ga ti naklonil.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja