Žena spočela v posilstvu: ko ljubezen iz zla prinese dobro

Jennifer in Jeff Christie imata skupaj zelo močno pričevanje. Njuna zgodba dokazuje, da je ljubezen najmočnejša sila, ki zmore premagati celo najgrozovitejšo stvar, kot je posilstvo. Iz dejanja, ki prinese grozno travmo, sta v skupni odločitvi za življenje zmogla prehoditi pot okrevanja in otroka, ki ni nastal v dejanju ljubezni, sprejela z ljubeznijo.

Jennifer Christie je bila v času službene poti kruto posiljena. Moški, ki ji je sledil, jo je pričakal pri vratih hotela, jo udaril v glavo, od tistega trenutka dalje pa se ničesar več ne spomni. Našli so jo na stopnišču, kamor se je verjetno v polzavesti skušala zateči po pomoč. Šest tednov po tem dogodku je ugotovila, da je noseča. Zdravnikom se je zdelo samoumevno, da bodo problem rešili z lahkoto in da bo privolila v splav. Sama pa ni čutila tako. Poklicala je moža in ta ji je dejal: »Mislim, da se lahko spopadeva s tem. Šla bova skozi to. Vse bo v redu. /…/ Rad imam dojenčke. Imela bova novega dojenčka. Draga, to je darilo. To je nekaj čudovitega, kar prihaja iz nečesa groznega.« Te besede so Jennifer potolažile in začela je čutiti veselje in novo ljubezen do tega malega bitjeca, ki je raslo v njej. Ta ljubezen je začela premagovati jezo.

Njen mož Jeff pravi, da ko sta se z ženo pred 21 leti poročila, sta si obljubila: »V dobrem in slabem.« In obljube se ne spremenijo, ko življenje postane težko. V tem duhu je ravnal, ko je ženi stal ob strani v najtežjih trenutkih. Jeff se spominja, da se je v začetnem času njenega okrevanja tudi sam spopadal z jezo in pogosto razmišljal, kaj bi lahko naredil, da bi to preprečil, da bi jo zaščitil. Ko pa je po telefonu izvedel za novico o nosečnosti, tega ni v mislih povezoval s tem, da je zdaj to produkt posilstva in kaj naj naredita. Z Jennifer sta močno čustveno in duhovno povezana, zato je sporočilo sprejel kot: »Moja žena je noseča, imela bova novega otroka. In to je vse.«

Ljubezen moža in sprejetje otroka sta tudi Jennifer pomagala skozi težko pot okrevanja. Še danes nosi posledice tega težkega dogodka. Poleg posttravmatskega stresnega sindroma je zaradi udarca v glavo utrpela notranjo krvavitev, zaradi katere ima danes epileptične napade. Pravi, da posilstva ženska v nobem primeru ne pozabi. Mnogi ji očitajo, da je otroka sprejela, saj jo bo vedno spominjal na posiljevalca. Sama pa pravi, da jo otrok vsakodnevno spominja na to, da se ženske lahko dvignejo iz okoliščin, da je ljubezen močnejša od sovraštva in da ljudje nismo določeni s tem, kako smo spočeti. V otroku je ves čas videla luč upanja, ki ji je pomagala na poti iz teme in obupa.

s. Tina Čerin

Viri:

https://www.facebook.com/lilagracerose/videos/

https://www.lifenews.com/2019/05/09/mother-who-was-raped-but-rejected-abortion-says-her-son-is-a-reminder-love-is-stronger-than-hate/

https://www.liveaction.org/news/my-wife-became-pregnant-from-rape-but-our-son-is-a-blessing/

http://savethe1.blogspot.com/2014/12/raped-while-on-business-trip-my-husband.html

http://savethe1.blogspot.com/2016/04/raped-married-and-pregnant-when-people.html