Spočele v posilstvu in našle smisel

Posilstvo je hud zločin, za žrtev pa močno travmatičen dogodek. Če posilstvu sledi še nosečnost, je za žrtev to zelo težko sprejeti, saj jo spominja na to, kar se je zgodilo in si navadno želi zanikati in pozabiti. Mnogim se zdi, da je logična izbira v tem primeru splav. O svoji izkušnji drugačne odločitve pa so nam spregovorile tri ženske, ki so v posilstvu zanosile in rodile svojega otroka. Oglejte si filmček.

Nekaj dragocenih citatov iz filmčka:

»Težava je v tem, da vsi mi, celotna družba, to so civilna družba, mediji, politiki, ne razmišljamo o ženskah, ki so noseče zaradi posilstva. O tej ženski površno predpostavljamo, da je žrtev svoje nosečnosti, ne samo žrtev posilstva.« (Shauna Prewit)

»Ta otrok me je rešil. Včasih se mi zdi, da mi je Bog poslal angelčka, ki me je spremljal devet mesecev, ko sem okrevala po posilstvu. Za to sem neskončno hvaležna.« (Liz Carl)

»Moj sin je … vse mi pomeni. Večina žensk, ki so preživele posilstvo pravi, da jim je otrok povrnil smisel življenja in omogočil ozdravljenje. To velja tudi zame. Dal mi je zalet, bolj kot kdorkoli drug.« (Ashley Boyer)

»Mislim, da je bil pri okrevanju po posilstvu največji problem, da sem hotela nazaj. Hotela sem biti oseba, kakršna sem bila pred posilstvom. Hčerka mi je pokazala, da ima življenje po posilstvu svojo vrednost. Da sem vredna biti njena mama, da se učim neskončno in brezpogojno ljubiti, da v življenju spet odkrivam nedolžnost in lepoto.« (Shauna Prewit)

Pripravila s. Tina Čerin