Snemanje koncerta Glas življenja 2021

V soboto, 27. 2. 2021, se je dogajal izjemen dogodek, ki bo viden šele 19. 3. 2021 zvečer ob 20. uri. Na gradu na Rakovniku smo se zbrali ŽIV!M-ovci, snemalci in glasbeniki ter preživeli čudovit dan. Od zgodnjega dopoldneva do večera smo snemali koncert Glas življenja. Vzdušje v dvorani je bilo čudovito, včasih tudi ganljivo zaradi pričevanj nastopajočih, ki so na koncert prinesli veliko več kot le svoj glasbeni talent. Vsak je s svojo zgodbo, pričevanjem, pomagal sestaviti košček mozaika velikega sporočila o vrednosti in daru vsakega človeškega življenja.

Nastopajoči na Glasu življenja so:

Jera in Miha Novak – mladoporočenca, ki sta nas z dvema prikupnima pesmima, nežnostjo in s svojo mladostjo odprla za nekaj lepega, skrivnostnega, nekaj, kar se sluti, ki je še skrivnost.

SoulGregArtist in Nina – par, ki je sam šel skozi težko preizkušnjo izgube otroka, ki je imel redko gensko bolezen. Čas, ki so ga preživeli skupaj, je bil prepojen z ljubeznijo, mali Viljem Julijan pa jima še danes daje navdih tako za njuno dobrodelnost v Društvu in Skladu Viljem Julijan kot pri ustvarjanju njune profesionalne glasbe. Skupaj s podpornima članoma so napolnili dvorano z glasbo, v kateri se je čutila neverjetna moč življenja, ki je močnejše od smrti.

Marko Nzobandora – član naše ekipe Zavoda ŽIV!M in mož Katarine, ustanoviteljice Zavoda. Hkrati je glasbenik, ki je pred kratkim izdal svojo prvo zgoščenko. S pesmijo Luč življenja nas je spomnil na čudovit trenutek začetka vsakega novega življenja, ki prinaša Luč.

Primož Križaj – pevec, prostovoljec Zavoda ŽIV!M in mladi očka, ki s svojo pesmijo nagovarja svojega sina in z njo lahko spodbuja predvsem mlade očete, kako pomembno je to, kar dajo svojemu otroku, kako ga usmerjajo.

Grega Strajnar oz. Odkloplen Grega – glasbenik ritmično-duhovne rock glasbe, mož in oče dvema hčerkama in dvema sinovoma. Najstarejša med njimi je Evelin, ki je otrok s posebnimi potrebami. Z ženo Hano sta skupaj delila z nami pričevanje, kako živi njihova družina.

Marcos Fink – argentinski Slovenec in vrhunski operni pevec je s svojim mogočnim glasom delil z nami dve lepi ljudski pesmi. V svojem pričevanju nam je pokazal trdnost spoštovanja in veselja do življenja, kar je prejel že v domači družini in nato prenesel naprej. Za tem je stal tudi v različnih razpravah med svojimi pevskimi sodelavci.

Večer simpatično povezujeta Katarina Nzobandora in Dušan Poslek. Posebno pa smo hvaležni snemalcem Damjanu Pančurju (zvok) in Matjažu Fegušu z ženo Barbaro (slika), ki so prevzeli največji napor dneva in vztrajno pilili nastope, da so posneti res vrhunsko.

Velik prispevek koncertu so s svojo dobro voljo, potrpežljivostjo in profesionalnostjo dali tudi glasbeniki Mladen Bijeljac na basu, Miha Friedrich na bobnih in Luka Brnjić na harmoniki in klavirju.

Veselimo se 19. marca, ko si bomo skupaj z vami ogledali koncert, ki bo ob 20. uri predvajan prek naše spletne strani: https://www.zavod-zivim.si/.

Pridružite se nam, uživajte in se pustite nagovoriti!

s. Tina Čerin