Spremljanje nosečnice v času priprave na posvojitev

Ženska, ki zanosi, lahko upravičeno ugotovi, da za otroka ne bo mogla skrbeti. Odločitev za splav se takrat morda zdi prikladna, a le ta kljub prvemu olajšanju prinaša telesne, duševne in duhovne posledice za vse življenje. Da si prihranite stalno očitanje, zakaj otroku niste dali priložnosti, da bi srečno zaživel, vam svetujemo, da v takem primeru izberete oddajo otroka v posvojitev, s katero otroku ohranite življenje in omogočite srečno odraščanje v družini, ki bo zanj z veseljem skrbela. V času nosečnosti, rojstva in tudi obdobja po posvojitvi smo vam pripravljeni stati ob strani, zato vam nudimo:

  1. Možnost pogovora, svetovanja in nudenja informacij v času odločanja in razločevanja glede oddaje otroka v posvojitev.
  2. Možnost osebnega spremljanja v času nosečnosti s poudarkom na temah, ki nudijo možnost odgovornega sprejemanja odločitve, ovrednotenja vaše nosečnosti in osmišljanja življenja vnaprej.
  3. Svetovanje o postopku posvojitve, seznanitev z vašimi pravicami in možnost spremljanja pri uradnem postopku posvojitve.
  4. Možnost sodelovanja z dr. Viktorija Bevc, dipl. socialno delavko, s preko 30 letnimi izkušnjami na področju posvajanja otrok.
  5. Možnost obiska skupine za starše, ki se pripravljajo na posvojitev.
  6. Možnost, da pri nas anonimno pustite pismo ali predmet za otroka, ki bi mu bil čez nekaj let dragocen spomin na vas.
  7. Možnost svetovanja in spremljanja v času po posvojitvi.

Za dodatno informacijo vas vabimo k branju članka PET DOBRIH STRANI POSVOJITVE in priporočamo v branje knjigo dr. Viktorije Bevc, Posvojitev otrok (1999) za katero sama pravi:

"V uteho in srčno zadovoljstvo mi bo, če bo kateri od žensk, ki so se odločila, da oddajo otroka v posvojitev, knjiga kažipot pri preseganju lastne zaznamovanosti in premagovanju občutkov krivde, samoobtoževanja in sramu ob odpovedanem materinstvu."

Zavedamo se vaše pravice do anonimnosti, zato vaše podatke strogo varujemo. Prav tako se zavedamo, da mora biti vaša odločitev za oddajo otroka v posvojitev popolnoma svobodna. Vse do podpisa vloge pri strokovnem delavcu si lahko premislite in otroka obdržite. Če se vaša odločitev spremeni in boste otroka obdržali, smo vam pripravljeni nuditi pomoč v okviru Programa PreŽIV!M.

Kontaktirate lahko:

svetovalko Tino Čerin,  uni. dipl. soc. ped. 
069 613 683
tina@zavod-zivim.si

Ali izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času. Vse informacije so zaupne.