Poslanstvo pro-life delovanja – delavnica v Stični mladih 2019

Kaj je “pro-life” delovanje?

Predstavljajte si, da ste padli v reko. Njen tok vas nese v neznano. Nekako vam uspe splezati iz reke in spoznate, da vas je njen tok odnašal proti smrtonosnemu slapu. Breg je zaraščen in edina pot za vrnitev tja, kjer vas čaka življenje, je ta, da se spet vržete v reko in plavate proti njenemu toku.

Takšno je pro-life delovanje.

Verjeti v vrednost vsakega človeškega življenja od spočetja do naravne smrti in aktivno delovati na tem področju pomeni spoznati mnoge pasti in nato plavati proti toku v družbi, ki za rešitve svojih problemov tako rada izbira smrt v obliki splava, kontracepcije, evtanazije itd.

Zakaj delavnica »Poslanstvo pro-life delovanja« v Stični?

Na delavnici želimo mladim približati, da se pro-life delovanje tiče prav vseh nas in da znotraj pro-life lahko vsak oblikuje svojo obliko poklicanosti:

– kaj vse zajema pro-life delovanje, kakšna področja obstajajo,

– na kaj moraš biti pozoren, ko stopiš na to pot in

– kakšne nevarnosti lahko srečaš.

Delavnico bodo popestrila pričevanja (mladih in malo manj mladih), ki so svoje mesto v pro-life že našli in bodo z nami podelili svoje izkušnje. Vsaka pot je edinstvena in posebna, morda dobite ob njih kakšen dober navdih zase!

Koga boste tam srečali?

Delavnico bomo vodili ekipa iz Zavoda ŽIV!M:

– Nekaj o pro-life delovanju bo predstavila Tina Čerin, ki vodi Izobraževanje za življenje za mlade (več o tem pa TUKAJ.

– Nato pa bodo o svoji poti spregovorili: direktorica Darja Pečnik, ki je po smrti sina Mateja v petem mesecu nosečnosti skupaj z možem Francijem začutila močan klic v delo za življenje

– mlada zakonca in starša Sara in Simon Brezovnik, ki sta že zelo mlada stopila na skupno pot in bosta podelila z nami izkušnjo njunega odnosa

– ter naša najmlajša prostovoljka Marta Lajevec, ki je že zelo mlada postala aktivna v pro-life in svoje poslanstvo najpogosteje vrši kar v vsakdanjih okoliščinah.

Celoten program bo povezovala ustanoviteljica zavoda Katarina Nzobandora.

Bom na delavnici samo poslušalec in gledalec?

Ne, na delavnici boš povabljen, da poleg oči in ušes aktiviraš svoje misli, roke in glas. Imel/a boš priložnost, da poveš svoj pogled na pro-life, morda podeliš z nami kakšno svojo izkušnjo, ali pa predlagaš kakšno dobro idejo na glas.

Naši pričevalci bodo pripravljeni tudi na odprt pogovor in odgovarjanje na vprašanja. Polega tega pa boš imel/a priložnost, da sodeluješ v nagradni igri. 😊

Torej, se vidimo na delavnici v Stični?

Da, vidimo se! Obiščite nas na delavnici pod številko 6. Za kakšno informacijo več pa lahko kliknete še na stran Stične mladih 2019.