Nova podoba podjetnice – nosečnica

Ko pomislimo na uspešno žensko v karieri, nam sprva verjetno pride na misel urejena ženska z drznim in odločnim pogledom, z nekoliko izzivalno držo in nastopom, ki nekoliko spominja na moškost, in verjetno ne nosečnica z nežnim nasmehom, ki boža svoj nosečniški trebušček. Audrey Goleman je v tej predstavi naredila preskok.

Direktorica Audrey Gelman je ustanoviteljica Winda – to je svetovni co-working kolektiv in klub, namenjen ženskam. Odprli so že osem lokacij v ZDA in v bližnji prihodnosti načrtujejo še tri. Njeno podjetje ima namen »ustvarjati kakovost in smisel ter vse delati s pravim namenom«. Audrey je pomembna in uspešna podjetnica. V zadnjem času pa je pozornost vzbudila s tem, ko se je slikana v šestem mesecu nosečnosti pojavila na naslovnici ženske podjetniške revije INC Magazine. Tako je naredila velik preboj v podobi uspešne ženske podjetnice.

Audrey je priznala, da je sprva imela zadržke, da bi ostala vodja Winda v času nosečnosti, kmalu pa je razumela, da je prav njena nosečnost naredila pozitivno spremembo. Njeni sodelavci so ponosni na to, da lahko delajo zanjo, in njej se ni treba pretvarjati, da je nek superčlovek, na katerega nosečnost nič ne vpliva.

Odkar je bila noseča objavljena na naslovnici, ji medijske pozornosti ne manjka. Tako je Audrey dobila priložnost, da je razložila, zakaj je  pogled na nosečo direktorico tako pomemben. Za ženske podjetnice je pomembno, da vidijo, da je mogoče voditi uspešno podjetje in ustvarjati družino. Audrey Gelman upa, da bodo ženske ob tej podobi čutile samozavest, da bodo prevzele večja profesionalna tveganja in hkrati ne bodo zatrle svojih sanj, da postanejo matere in si ustvarijo družino.

Zakaj je njen zgled tako pomemben? V svetu, kjer sta uspešnost in podjetnost zelo pomembni, je nosečnost pogosto diskriminirana. Jasni primeri za to so večja podjetja, kot na primer Google, Nike ali UPS (https://www.liveaction.org/news/settlement-reached-ups-pregnancy-discrimination-case/, https://www.liveaction.org/news/nike-discriminated-pregnant/, https://www.liveaction.org/news/google-employee-maternity-leave-return-pregnancy-discrimination/). Google, Apple in Facebook celo ponujajo svojim delavkam, da si dajo zamrzniti jajčeca, da bi lahko preložile svoje materinstvo na čas, ko naravno ne bi bile več plodne, da lahko svoje najbolj aktivno obdobje čim bolj polno posvetijo karieri (https://www.businessinsider.com/egg-freezing-at-facebook-apple-google-hot-new-perk-2017-9).

V Sloveniji sicer obstajajo zakoni, ki nosečnico na delovnem mestu ščitijo in ji ponujajo dobre možnosti za usklajevanje dela in materinstva. Žal pa je pogosto slišati, da imajo ženske na delovnem mestu ali že na razgovoru lahko težave z delodajalcem, če imajo ali načrtujejo otroka ali več otrok.

Audrey Gelman je s svojo drzno potezo nekoliko spremenila ustaljen pogled na predstavo o ženski, ki je razpeta med uspešnostjo v karieri in materinstvom. Pokazala je, da je mogoče rušiti naše predstave o ženski podjetnosti, in razkrila prezrto, poteptano, tiho žensko hrepenenje, da bi uresničila svoje sanje o materinstvu.

Tina Čerin