Noseča in brez doma je pri 17 letih izbrala življenje in ustvarila svoje uspešno podjetje

Danes je Jodie Gray uspešna podjetnica s spletnim mestom, ki podpira stotine malih podjetij po vsej Veliki Britaniji. Toda njena pot se je začela drugače kot pri večini uspešnih podjetnic. Bila je sama, prestrašena, noseča in brez doma.

Jodie in njena družina prihajata iz Londona, a so se za nekaj let preselili v Francijo. Pri 16 letih se je sama preselila nazaj v Anglijo. Ni imela ne službe ne bivališča, poleg tega se je borila s težavami v duševnem zdravju. Leto kasneje je zanosila. Počutila se je sama in popolnoma brez vrednosti. Mnogi bi v teh okoliščinah prepoznali edino rešitev v splavu, sama pa se je odločila drugače, kar je povzročilo preobrat na bolje v njenem življenju.

Rodila je hčerko Alice, ki ima danes 19 let. Hčerka ji je bila v navdih pri odločitvi, da bo iz sebe nekaj naredila. V prvih treh letih ji je bilo zelo težko. Bila je tudi zelo osamljena. Toda nekega dne je ob pogledu na Alice spoznala, da mora nekaj narediti za njuno prihodnost. Vedela je, da potrebuje službo.

Obrnila se je na dobrodelno organizacijo The Prince’s Trust za pomoč pri izobraževanju, začela pa se je ukvarjati tudi s svojim duševnim zdravjem. Najprej je izdelala ročno izdelane plakate za svoje lastno podjetje, ki ponuja čiščenje na domu. Iz tega pa se je razvilo uspešno podjetje s 25 zaposlenimi. Postala je tudi ambasadorka pri organizaciji The Prince’s Trust.

Tako je s svojim čistilnim podjetjem preživela 10 let, med pandemijo pa je dobila idejo za novo podjetje Home of The Mall, ki preko spleta prodaja izdelke manjših podjetij. S podporo manjšim podjetjem je zapolnila vrzel, ki so jo ta občutila med karanteno. Začela je sodelovati s 100 podjetji, zdaj jih ima že 300. Med njenimi izdelki lahko najdemo tudi kipec z ultrazvočno sliko otroka pred rojstvom.

Jodie je danes mamica treh otrok in si želi, da bi vsi ljudje videli, da tudi stiske, kot so brezdomstvo, težave v duševnem zdravju in nepričakovana nosečnost, ne morejo ustaviti sanj, ki jim je vredno slediti. Sprejetje otroka ji je celo pomagalo začeti verjeti vase in danes se sama čudi temu, kar je naredila iz svojega življenja. Z veseljem spodbuja vse ljudi: »Ne ocenjujte svojega življenja na podlagi kart, ki ste jih dobili. Sledite svojim sanjam. Vredni ste uspeha!«

s. Tina Čerin

Povzeto po: LiveAction.org: Pregnant and homeless.