Glas življenja 2017: praznik veselja!

V torek, 23. maja 2017, smo se zbrali v Antonovem domu na Viču, da bi ponovno slavili življenje.

Vrhunske glasbene točke, ki so bile med seboj zelo različne, so se dopolnjevale in prav vsak od poslušalcev je lahko našel nekaj zase. Vroči latino ritmi Undivided, rokovsko žaganje Marka z bandom, spevne zimzelene pesmi Ota in ubrano petje Primoža – za presenečenje pa še nekaj pesmi, ki jih je zapel Odkloplen Grega, ki je prinesel s seboj kitaro in kot molitev skupaj s Primožem zapel nekaj pesmi skupine Svetnik.

Globoko nas je nagovorila Sonja Pungertnik, ki je opisala zgodbo svojega življenja, ki je, kot je povedala, še ni javno razkrila.

Na koncertu smo tudi premierno zavrteli dva čudovita video posnetka, ki ju je kot prestavitev Zavoda ŽIV!M in Programa PreŽIV!M pripravil Matjaž Feguš.

Žar v očeh obiskovalcev, ki so od prve pesmi naprej ploskali in petjem in plesom sodelovali z glasbeniki, kemija, ki se je dogajala med nastopajočimi in poslušalci, je bila neverjetna! Z besedami se težko opiše letošnji koncert, saj besede niso dovolj. Bil je preprosto … vrhunski.

Katarina Nzobandora

Vtisi obiskovalcev in sodelavcev

Koncert Zavoda ŽIV!M je bil ena velika pojoča hvalnica življenju. Ko sem sedela na stolu in poslušala čudovita besedila, se prepuščala veselim ritmom, se je v meni spet zbudilo tisto veselje zaradi katerega sem z veseljem Zavod ŽIV!M. Ker verjamem v življenje, v veselje do življenja. Lepo je biti del te zgodbe, ki je pogosto tudi težka, naporna, napeta, ena prava borba z Bogom in samim seboj a na koncu zmaga življenje/Življenje. Sonjino pričevanje pa nam je natrosilo iskric upanja, da se splača, tudi kadar se tega ne vidi.

Tina Čerin

Tokrat smo se koncerta prvič udeležili kot družina. Kako smo se počutili? Domače, ker se je čutila utečenost ekipe pri vzpostavljanju prijetnega vzdušja – vse od dobrodošlice pri vratih pa do filmčkov na platnu in pogostitve na koncu. Zabavno, za kar je poskrbelo že fotografiranje pred koncertom, izvirni nastopi pevcev, polni presenečenj in izzivov ter s humorjem prepleteno pričevanje, ki te ni pustilo ravnodušnega. Koristno, ker lahko z darom pomagaš družinam v stiski, predvsem pa ker smo sami prejeli toliko lepega. Zato bi zaključila v duhu tega, kakor nas je nagovorila Slovenka leta gospa Sonja Pungertnik: “Splačalo se je!”

Meta Halas

Moj prvi koncert Glas življenja-nepozabno in posebno. Točno tako kot je vse moje življenje z Zavodom ŽIV!M. Gospod je poskrbel, da sva si z ženo koncert lahko ogledala sama, brez najinih 5 otrok. Pravzaprav sva ga doživela kot zmenek. Vsi nastopajoči so naju pozitivno presenetili, ob skupini Undivided, ki je naredila pravo latino vzdušje, pa sva skoraj že plesala. Posebej so mi bili všeč predstavitveni posnetki, ki so bili predvajani premierno ter pričevanje Sonje Pungartnik. Koncert je v celoti izpolnil svoj namen-hvalnica življenju!

Franci Pečnik

Bil je resnično srečen večer. Čeprav ni šlo vse po prvotnih načrtih, se je večer odvil v tisto smer, v katero smo si želeli: v smer veselja, notranjega miru in Božje volje. Ker imam rada prireditve, ki pustijo sled, mi je bil Glas življenja 2017 pisan na dušo. Z obrazov vseh obiskovalcev je ob koncu prireditve sijalo veselje, upam pa si trditi, da v naših mislih še vedno pozvanjajo pesmi izvajalcev.
Komaj čakam nov podoben koncert :).

Anja Rajter

Foto utrinki koncerta