Dojenčki, dobrodošli!

Zaradi vseh prepirov glede mask, panike zaradi virusa in z njim povezanih ukrepov sem zadnjič slišala stavek mlade mamice, ki se je na glas vprašala: »Zakaj sem sploh rodila svojega otroka v ta svet?« Stisnilo me je pri srcu.

Trenutno je situacija morda res videti, kot da epidemije ne bo nikoli konec in da bomo do konca življenja hodili okrog z maskami, se bali drug drugega in vsake bolezni. Pa vseeno na mlado generacijo, ki prihaja na svet, ne smemo pozabiti. Oni so prinašalci upanja. Upanja, da obstaja življenje tudi po epidemiji, tako kot je obstajalo življenje po vesoljnem potopu, kot je obstajalo življenje po kugi, po španski gripi, drugi svetovni vojni in še mnogih drugih nesrečah, ki so zadele človeštvo in so bile verjetno še hujše. In čeprav bodo ti otroci verjetno imeli zelo poseben spomin na svoje otroštvo, jim moramo pokazati, da je življenje vredno življenja, da je lahko lepo in da je poleg nošenja mask in razkuževanja še mnogo drugih lepih stvari, ki se jih morajo naučiti za življenje. Dobrodošli vsi dojenčki, ki v tem času prihajate na svet!

Vsem mamicam, ki so ali bodo v času epidemije koronavirusa rodile otroka na svet, želimo podariti zapestnico z napisom: »Mama, hvala za življenje.« Pomagajte nam pri tej akciji. Na elektronski naslov: info@zavod-zivim.si sporočite naslov, kam lahko pošljemo zapestnico, da bo prišla v prave roke!

Mamice in družine, ki se v času epidemije znajdete v stiski, lahko najdete pomoč na Zavodu ŽIV!M. 
Nosečnice v stiski ali tisti, ki bi potrebovali pomoč v obliki terapije se lahko obrnete na SOS številko: 040 342 123 ali pišete na mail: darja@zavod-zivim.si
Družine, ki se znajdete v materialni stiski se lahko obrnete na Program PreŽIV!M: 040 665 171  franci@zavod-zivim.si

s. Tina Čerin