VIDEO: Pričevanje nekdanje aborcionistke Kathi A. Aultman

Dr. Kathi A. Aultman je nekdanja zagovornica ženskih pravic do splava in izvajalka splavov. Na zasedanju ameriškega senatnega odbora za zakonodajo (SD-226), dne 15. marca 2016, je podala svoje pričevanje o spoznanjih, ki so jo privedle do zagovornice življenja (pro-life). Splavov ne opravlja več.

V sklopu zaslišanj odbora so pričevali tudi drugi gosti z izkušnjo splava ali izvajanja splavov. Odbor je preko zaslišanj dobil mnenja žrtev in strokovnjakov pri obravnavanju teme Pozen splav: Zaščita preživelih dojenčkov in tistih, ki čutijo bolečino (Protecting Babies Born Alive and Capable of Feeling Pain), ki jih je senat obravnaval v dveh zakonih:
S. 2066, the Born-Alive Abortion Survivor’s Protection Act – Zakon za zaščito dojenčkov, ki so preživeli splav in S.1553, the Pain-Capable Unborn Child Protection Act – Zakon za zaščito dojenčkov, ki že lahko čutijo bolečino.

Več o okoliščinah zakonov in drugih pričevanjih si lahko preberete v transkripciji uvodnega nagovora predsedujočega senatnemu odboru za zakonodajo, senatorja Chucka Grassleya – TUKAJ (besedilo je v angleščini).

Pričevanja zaslišanj vseh povabljenih žrtev in strokovnjakov so dosegljiva na spletni strani senatnega odbora za zakonodajo – TUKAJ (besedila so v angleščini).

Produkcija in avtorske pravice posnetka: Live Action