V New Yorku praznujejo smrt z roza barvo

Pred osemnajstimi leti, 11. 9., je hud teroristični napad na dvojčka v New Yorku opozoril Američane na njihovo krhkost. Viden poseg v varnost zahodne civilizacije je pretresla svet. Teroristični napad je terjal več kot 3000 žrtev. Med njimi je bilo 11 nerojenih otrok, ki so jim postavili spomenik pred stavbo, ki je nadomestila dvojčka.

Američani se bojijo sovražnikov, ki posegajo v njihovo varnost od zunaj. Hkrati pa pozabljajo na varnost, ki bi jo morali vzpostaviti v svoji državi. Da bi vsaj njihovi lastni zakoni ščitili življenje njihovih najšibkejših državljanov. Splav, ki je bil do zdaj dovoljen do 24. tedna nosečnosti, je v zvezni državi New York od 22. 1. 2019 dovoljen do rojstva. V znamenje »uspeha« in »napredka« v razširjanju »zdravja« in »ženskih pravic« pa je guverner Andrew Cuomo, ki je zakon podpisal, naročil, naj vrh stavbe World Trade Center osvetlijo z roza barvo. Stavba, ki je spomin na objokovanje ljudi, tudi nerojenih otrok, iz leta 2001, zdaj z roza barvo praznuje nova vrata smrti.

Medtem ko v ZDA, in po njihovem zgledu tudi drugod po svetu, potekajo shodi za življenje v spomin na legalizacijo splava leta 1973 in opozarjajo na krivične zakone, ki dovoljujejo splav, pa zagovorniki dovoljenosti umora pred rojstvom razširjajo dovoljenost zakona. Večja dovoljenost pomeni še več splavov, umorov, še več ranjenih žensk ter drugih članov družine. Še več zdravnikov in po novem še babic ter medicinskih sester, ki bodo svoj čas namesto zdravljenju in pomoči namenjali tem grozljivim postopkom. Meje so vedno manjše in vedno tanjše. In kmalu lahko nastopi argument: kakšna pa je razlika med otrokom pred rojstvom in po rojstvu? In kakšna je razlika med dojenčkom in nekom drugim, ki trenutno ogroža mojo udobnost?

Mimogrede, vas zanima, kako izgleda splav v tretjem trimesečju? Se vam zdi, da je to res postopek, ki kateremu od udeleženih zagotavlja zdravje?

Pri delu za življenje ne smemo obupati. Kljub strašnim zakonom, ki se uveljavljajo po svetu in jih verjetno uzakonjajo glasne manjšine, ki imajo v rokah oblast in moč, pa je vse več ljudi, tudi v Ameriki, ki se zavedajo, da je življenje od spočetja naprej neprecenljiv dar, in ki si upa to povedati tudi naglas.

 

Viri:

https://churchpop.com/2019/01/24/world-trade-center-lit-pink-celebrating-ny-abortion-law-where-unborn-babies-are-memorialized/?fbclid=IwAR3FkQWuB76HiF_-JP4W1-WGHaUXO0kASDHxmi3R8JybGCVf32rG1wQW2Ho

https://www.washingtontimes.com/news/2019/jan/23/one-world-trade-center-lit-pink-celebration-new-yo/

https://sl.wikipedia.org/wiki/Teroristi%C4%8Dni_napadi_11._septembra_2001

https://www.domovina.je/vse-vec-ljudi-po-svetu-marsira-v-podporo-odlocitvi-za-zivljenje/