VIDEO: Trener Žalgirisa, Šarunas Jasikevičius, o rojstvu otroka

Šarunas Jasikevičius, trener KK Žalgiris (vir: splet)

Zavedanje najpomembnejših stvari v življenju je ob robu novinarske konference, priznanega litvanskega košarkarskega kluba Žalgiris, povsem nepričakovano izrazil glavni trener, Šarunas Jasikevičius, ki je poznan tudi Slovencem.V sezoni 1999/2000 je bil eden ključnih igralcev v košarkarskem klubu Olimpija, kjer se je uveljavil kot košarkar evropskega in svetovnega formata.

Vir: splet

Na vprašanje novinarja o odsotnosti enega ključnih igralcev Žalgirisa, Augusta Lime,zaradi prisotnosti pri rojstvu svojega otroka, je trener Jasikevičius izpostavil, kaj je pomembno v življenju. S tem je povsem zmedel športnega novinarja, ki mu je nevede dal možnost, da javnosti spregovori o življenju in rojstvu otroka kot največjem dosežku v življenju in da nič ne presega tega trenutka. Niti košarkarski naslov, katerega je klub Žalgiris zasledoval. Prava pro-life izjava!

Vabimo vas k ogledu izjave na videoposnetku s slovenskimi podnapisi! Transkripcijo prevoda dialoga med novinarjem in trenerjem lahko preberete spodaj.

Novinar: “Trener, kaj mislite o Augustu Limi, ki je prekinil udeležbo na tekmah, da bi bil zraven pri rojstvu svojega otroka?”

Šarunas: “Kaj jaz mislim o tem? Dovolil sem mu, da je šel.”

Novinar:”Ampak, ali se vam zdi vredu, da igralec odide sredi polfinalnih tekem?”

Šarunas: “Ali imate otroke? Ko boste imeli otroke, mladenič, boste razumeli. To je največji dosežek, ki ga človek lahko izkusi. Uauu, to je res dobro vprašanje1 Ali mislite, da je košarka najbolj pomembna stvar v življenju?”

Novinar: “Ne, ampak polfinale je pomemben…”

Šarunas: “Polfinale? Komu je pomemben?”

Novinar: “Ekipi…”

Šarunas: “Kateri ekipi?”

Novinar: “Žalgiris.”

Šarunas: “Ali vidite število navijačev na tekmi? Pomembno? Ko boste videli svojega prvega otroka, boste razumeli kaj je najbolj pomembna stvar v življenju. Pridite in se pogovoriva takrat. Nič ne more biti bolj veličastno na svetu, kot rojstvo otroka. Verjemite mi. Nobeni nazivi, niti karkoli drugega. Augusto Lima je čustveno sedaj v nebesih. Res sem vesel za njega..”

Zahvaljujemo se za dovoljenje Litvanskega košarkarskega prvenstva, ki je dovolilo objavo na našem kanalu Zavoda ŽIV!M.

Produkcija in avtorske pravice posnetka: Lietuvos krepšinio lyga (http://www.lkl.lt)

Zavod ŽIV!M